Κούγιας γεννιέσαι ή γίνεσαι; – “Αναξιόπιστες προσωπικότητες” οι κατήγοροι, “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” οι μάρτυρες για τον Κούγια

Ο Κούγιας ξεκινά το αγαπημένο του “χόμπι” της κατ’ επάγγελμα στοχοποίησης των θυμάτων και των σχετικών μαρτύρων, ανακαλύπτοντας πως το κίνητρο των “συκοφαντικών κατηγοριών” είναι η επίθεση στη Μενδώνη και στην “επένδυση” στο Ελληνικό!

Από τη στιγμή που ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Λιγνάδη, δεν ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Ούτε πως θα εκτόπιζε τον Γεωργουλέα από την υπόθεση. Ούτε πως θα έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια. Ούτε πως θα σκηνοθετούσε μικρές εντάσεις, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ούτε -πολύ περισσότερο- πως θα ξεκινούσε άμεσα αυτό στο οποίο ειδικεύεται και ξέρει καλύτερα από τον καθένα: την κατ’ επάγγελμα στοχοποίηση των θυμάτων, για να βγάλει λάδι τους δικούς του πελάτες.

Ήδη από την πρώτη ανακοίνωσή του δίνει το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει, η οποία θυμίζει πολύ το αλήστου μνήμης ρεπορτάζ του STAR, που έλεγε πως ο Λιγνάδης κατηγορείται “για το τίποτα…”.

Ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος απορεί για ποιον λόγο κρατείται ο πελάτης του (αφού δεν είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό και η πράξη του δεν αφορά το παρόν). Χαρακτηρίζει “αναξιόπιστες προσωπικότητες” τους κατήγορους και “χοντροκομένα ψέματα” τις κατηγορίες τους. Όσο για τους μάρτυρες κατηγορίες χαρακτηρίζονται ως “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλοι (!), ενώ προετοιμάζει το έδαφος για να υποσκάψει το κύρος και της γυναίκας από το περιβάλλον του Λιγνάδη, που κατέθεσε εναντίον του.

Στο τέλος μάλιστα “δένει το γλυκό” της εκστρατείας εναντίον του πελάτη του, βρίσκοντας πολιτικά κίνητρα σε αυτήν την επίθεση, που δεν έχει απλά ως στόχο τον Λιγνάδη, αλλά τη Μενδώνη και την επένδυση στο Ελληνικό!

Εδώ δε μιλάμε πλέον για συκοφαντία, αλλά για λόγους “εθνικού” συμφέροντος να αθωωθεί ο Λιγνάδης, η Μενδώνη, η κυβέρνηση και να καταδικαστούν στη θέση τους τα “σκοτεινά κέντρα” που τους “πολεμάνε”…

Το “καλύτερο σημείο” της ανακοίνωσης πάντως είναι πως δεν ακολουθεί απλά την πάγια τακτική της αποδόμησης των θυμάτων, αλλά επιχειρεί εμμέσως πλην σαφώς να αποτρέψει άλλα θύματα να μιλήσουν, για να μη διασυρθούν από την υπεράσπιση.

Ανέμενα ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας θα είχε αποδεικτικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή εις βάρος του, καθώς και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται για ακραίες περιπτώσεις, όταν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές πιθανολογούν δύο προϋποθέσεις:

1) η πρώτη είναι ο δράστης να κατηγορείται για μία παράνομη συμπεριφορά που γίνεται τώρα, και

2) η δεύτερη να πιθανολογείται σφόδρα είτε η εξαφάνισή του είτε η αναχώρησή του στο εξωτερικό.

Με δυσάρεστη έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η δικογραφία δεν περιέχει τίποτα από αυτά, που έχω συνηθίσει σχεδόν πέντε δεκαετίες να διαπιστώνω ότι υπάρχουν, όταν ενεργοποιούνται διαδικασίες, όπως αυτές που ενεργοποιήθηκαν αστραπιαίως εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη.

Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.

Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή.

Σημειωτέον ότι όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα.

Εκπλήσσομαι πώς με αυτό το προανακριτικό και ανακριτικό υλικό παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία.

Είμαι σχεδόν πέντε δεκαετίες συνήγορος υπερασπίσεως, γνωρίζω ότι δυστυχώς πολλές φορές κατασκευάζονται με σκοπιμότητα ποινικές υποθέσεις, που τις περισσότερες φορές είναι το μέσο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων (υπόθεση του αείμνηστου Βρέντζου τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του 2004, υπόθεση Ριχάρδου παραμονές εκλογών του 2019 κ.ά) και θέλω να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση.

Αυτονόητο είναι ότι αποδέχομαι την εντολή του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη να είμαι συνήγορός του και εύχομαι η κυρία 19η Τακτική Ανακριτής και η κυρία ή ο κύριος Εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, να έχουν το σθένος να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή, απάνθρωπη και κόντρα στις συνθήκες της δίκαιης δίκης επίθεση εις βάρος του εντολέως μου και να μη γίνουν υποχείρια ταπεινών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: