Κώστας Πελετίδης στην Ελληνοφρένεια – Δεν υπάρχει κακός εργαζόμενος, μόνο κακός εργοδότης

Για το έργο της δημοτικής αρχής στην Πάτρα, τα προβλήματα που υπάρχουν ,τη Χρυσή Αυγή αλλά και το καρναβάλι, μίλησε ο δήμαρχος στην Ελληνοφρένεια.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Κώστας Πελετίδης στη σημερινή ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια. Μετά από μια εισαγωγή με τραγούδι σε στίχους του Βάρναλη, που γεννήθηκε σαν σήμερα, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης και Θύμιος Καλαμούκης υποδέχτηκαν το δήμαρχο της Πάτρας στο στούντιο.

Μίλησαν για πολλά, τον ρώτησαν αν ένας δήμαρχος φέρνει την άνοιξη κι αυτός τόνισε πρωτίστως τη συμβολή των εργαζόμενων του δήμου, που χτίζουν τα έργα, λέγοντας ενάντια στο κλασικό στερεότυπο κατά των δημοσίων υπαλλήλων, πως δεν υπάρχει κακός εργαζόμενος, μονάχα κακός εργοδότης. Αναφέρθηκε στους δημόσιους χώρους και το παράδειγμα της διαμόρφωσης του Νότιου Πάρκου για το πώς μπορεί μια δημοτική αρχή, όχι να εξαλείψει, αλλά να παρακάμψει τους εργολάβους, πηγαίνοντας κόντρα στις υποδείξεις και όχι σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές. Όταν τον ρώτησαν σατιρικά για τη σχέση του με την κυβέρνηση και την «κοινή ιδεολογία» τους («κομμουνιστές είναι κι αυτοί») ανέφερε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης στο οποίο οφείλεται και η κακή κατάσταση των δρόμων , για την οποία παραπονέθηκε κι ένας από τους ακροατές. Άλλοι πάλι ζητούσαν από τον Πελετίδη «να γίνει πρωθυπουργός», «να έρθει και στο Ηράκλειο» , δείχνοντας την απήχησή του σε όλη την Ελλάδα.

Τόνισε πως η Πάτρα δεν μπορεί να γίνει μια όαση στο υπάρχον σύστημα, μίλησε για τους 35000 ανέργους, που είναι μια πόλη μέσα στην πόλη και πως είναι αδιανόητο ενώ έχουμε πετύχει στην εποχή μας τόση πρόοδο και επιτεύγματα, να έχουμε φτάσει στο διάστημα και να μην υπάρχει εργασία για όλους.

Αναφέρθηκε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου, την κατάργηση των παρκομέτρων από τα οποία δεν κέρδιζε ποτέ ο δήμος, παρά μόνο οι εταιρείες και δεν παρέλειψε το πατρινό καρναβάλι, σήμα κατατεθέν για το λαό της Πάτρας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός μουσείου καρναβαλιού, που θα αναδεικνύει το λαϊκό του χαρακτήρα. Τέλος, έκανε λόγο και για τον αγώνα της δημοτικής αρχής κατά της ΧΑ, λέγοντας πως “είναι το σύστημα στην πιο αποτρόπαια μορφή του”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: