ΚΚΕ: “Ξέρουμε πως στη δικτατορία του κεφαλαίου, δεν υφίσταται κράτος δικαίου” – Σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας

Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του.

Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό.

Δεν πρόκειται να επικαλεστούμε το «κράτος δικαίου», γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο πλαίσιο της δικτατορίας του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, τους τρομονόμους και την καταστολή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι η οργανωμένη εργατική-λαϊκή πάλη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: