Κατάπτυστη κοινή δήλωση κατά της Κούβας υπογράφεται από ΥΠΕΞ, ανάμεσά τους της Ελλάδας – Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Παρέμβαση στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους

Η υπογραφή της αυτή, για την οποία αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, παρεμβαίνει άμεσα στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους κι εμπλέκει τη χώρα μας σε πολύ επικίνδυνα σενάρια και σχεδιασμούς, γι’ αυτό και χρειάζεται να συναντήσει τη μαζική απόρριψη και καταδίκη από τον ελληνικό λαό.

Κλιμακώνεται η επίθεση των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απέναντι στην Κούβα. Μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε την περασμένη βδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση,  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι υπουργοί Εξωτερικών άλλων 20 κρατών προχώρησαν σήμερα σε μια ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν «τις μαζικές συλλήψεις» και ζητούν «πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία διατηρεί και τις κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ, στρέφονται κατά του υπουργού Αμυνας της Κούβας, Αλβαρο Λόπες Μιέρα, και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας (Brigada Especial Nacional).

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ συνυπογράφεται από τις κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Τσεχίας, του Ισημερινού, της Εσθονίας, της Γουατεμάλας, της Ελλάδας, της Ονδούρας, του Ισραήλ, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας, της Πολωνίας, της Νότιας Κορέας και της Ουκρανίας.

«Οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο συνασπίζονται για να υποστηρίξουν τον κουβανικό λαό, καλώντας την κουβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα αιτήματα των Κουβανών για καθολικά ανθρώπινα δικαιώματα», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν, την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και η ΕΕ «στραγγαλίζουν» τον κουβανικό λαό με εμπάργκο, οικονομικούς αποκλεισμούς και κυρώσεις. (Από ρεπορτάζ του 902.g)

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κοινή δήλωση που υπέγραψαν κατά της Κούβας υπουργοί Εξωτερικών, ανάμεσα τους ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάπτυστη κοινή δήλωση στήριξης των εγκληματικών σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κατά της Κούβας, από 21 υπουργούς Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων κι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Δένδιας. Στην κοινή δήλωση, που συνυπογράφουν ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, καθώς κι οι ΥΠΕΞ ενός μπλοκ αντιδραστικών κυβερνήσεων, όπως του Ισραήλ, της Βραζιλίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουκρανίας, χωρών της Βαλτικής κ.α., υιοθετούνται όλα τα προκλητικά προσχήματα του σχεδίου επέμβασης της κυβέρνησης Μπάιντεν σε βάρος του λαού και της κυβέρνησης της Κούβας.

Συνιστά βαθιά πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να εκφράζει υποκριτικές ανησυχίες περί ”ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ”ελευθεριών” και ”συνθηκών διαβίωσης” του κουβανικού λαού, την ώρα που προωθεί στην Ελλάδα αντεργατικούς νόμους, χτυπά τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει εγκληματικές ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας κι εντείνει την καταστολή σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η υπογραφή της αυτή, για την οποία αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, παρεμβαίνει άμεσα στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους κι εμπλέκει τη χώρα μας σε πολύ επικίνδυνα σενάρια και σχεδιασμούς, γι’ αυτό και χρειάζεται να συναντήσει τη μαζική απόρριψη και καταδίκη από τον ελληνικό λαό.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση της Κούβας που δεν είναι μόνοι τους απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που εξυφαίνονται σε βάρος τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: