Καληνύχτα ΚΙΝΑΛ, ο κόσμος αυτός ποτέ δε θα αλλάξει

Η πολιτική, όπως και η φύση, απεχθάνεται τα κενά. Έτσι κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο, σπεύδει να το καλύψει.

Η πολιτική, όπως και η φύση, απεχθάνεται τα κενά. Έτσι κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο, σπεύδει να το καλύψει.

Ξεμένουμε από δεξιό «αντιμνημονιακό» κόμμα; Να σου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Απαξιώνεται δραστικά ο κεντροαριστερός πόλος του δικομματισμού, να ο ΣΥΡΙΖΑ. Συντηρητικοποιείται η Νέα Δημοκρατία και μένει ακάλυπτος ο φιλελευθερισμός; Θεοδωράκης και Ποτάμι.

Μόνο που δυστυχώς για κάποιους ο συγκεκριμένος κανόνας, λειτουργεί και αντίστροφα. Η ζωή λύνει γρήγορα και τις περιπτώσεις… υπερπροσφοράς. Παύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να χρησιμεύουν για να «μαντρώνουν» δεξιούς ψηφοφόρους και πρακτικά ταυτίζονται με τη ΝΔ; Αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει και τον χώρο που κινούνταν Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ; Καληνύχτα και καλή τύχη.

Προφανώς το ξέρουν και στη Χαριλάου Τρικούπη. Γι αυτό το 8% στις εκλογές του Ιουλίου αν και άνοδος, όχι μόνο δεν πανηγυρίστηκε από κανέναν, αλλά προκάλεσε και τριγμούς. Γιατί απέδειξε ότι ο συσχετισμός στην «Κεντροαριστερά» είναι μάλλον παγιωμένος. Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα με την σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στο 20%+ με 10% και εντελώς διαφορετικά με 31% έναντι 8% που είναι σήμερα.

«Και τώρα τι κάνουμε;» θα σκέφτονται. Αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία; Αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ; Συνεχίζουμε ως Κίνημα Αλλαγής; Γυρίζουμε στο «παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο» που έχει «ξεπλυθεί» επαρκώς από τα –δήθεν- αθώα αστειάκια για τα περασμένα –δήθεν- μεγαλεία;

Η εμπνευσμένη από τον γαλλικό Μάη του ’68 αφίσα του ΚΙΝΑΛ για το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων με όχημα τον Αναπτυξιακό Νόμο και η άμεση απόσυρσή της, αποτυπώνει ακριβώς αυτή την κρίση ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σαν να μην έφτανε αυτή ήρθε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, να τα κάνει χειρότερα.

Ο Παύλος Χρηστίδης, ρωτήθηκε αν το ΚΙΝΑΛ θα πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις καθώς η δύσμοιρη αφίσα έγραφε «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή». 

Η απάντηση περιείχε από τη συμμετοχή του κόμματος στις κινητοποιήσεις των Μακεδονομάχων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι εκείνη στο «Μένουμε Ευρώπη» την περίοδο του δημοψηφίσματος και πρέπει να έκανε πολλά από τα συγχωρεμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στριφογυρίζουν στους τάφους τους.

Άλλωστε γι αυτά, υπάρχει και η ΝΔ. Καληνύχτα ΚΙΝΑΛ.

Πηγή Reader

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: