Κ. Μπακογιάννης: “Δεν μπορεί να διαδηλώσουν στον Μεγάλο Περίπατο; Πρέπει να πάνε στον δρόμο;”

Ο Μπακογιάννης παραδέχτηκε πως θα ψήφιζε με ενθουσιασμό το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις και δείχνει πώς θα ήθελε να είναι οι διαδηλώσεις: βόλτες στον Μεγάλο Περίπατο…

Ο Μεγάλος Περίπατος δεν ενοχλεί κανέναν, δεν προκαλεί μποτιλιάρισμα και αφήνει μόνο ευτυχία και χαμόγελα. Οι διαδηλώσεις αντιθέτως πρέπει να περιοριστούν, γιατί παραλύει το κέντρο. Και αν μπορέσουν να τις περιορίσουν στη λωρίδα που είναι ο Μεγάλος Περίπατος, τόσο το καλύτερο…

Αυτή είναι η ουσία όσων είπε ο Μπακογιάννης στο πάντα φιλόξενο κανάλι του ΣΚΑΪ. Είπε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα, ότι ακούει “διάφορα απίστευτα για χούντα” -οι χουντικές διατάξεις του νομοσχεδίου όμως δεν του προκαλούν καμία έκπληξη- και πρόσθεσε πως θα ψήφιζε αυτό το νομοσχέδιο με ενθουσιασμό! Έκανε μάλιστα και τον προστάτη των εργαζόμενων στην καθαριότητα, γιατί “ξέρετε τι τραβάνε τις νύχτες μετά τις διαδηλώσεις;”, χωρίς να μας πει σε τι συνθήκες εργάζονται -ιδίως οι συμβασιούχοι.

Όλη η ουσία όμως κρυβόταν στην απάντηση που έδωσε στο ερώτημα αν μειώνεται το δικαίωμα της δημόσιας συνάθροισης.

Γιατί να μειώνεται; Δεν μπορεί να διαδηλώσει κανείς στον Μεγάλο Περίπατο; Πρέπει να πάει στο οδόστρωμα;

Μια πρώτη ανάγνωση λέει πως το πολιτικό του σινάφι είναι άμαθο από διαδηλώσεις και τις βλέπει ως ένα είδος υγιεινού περίπατου, που θα μπορούσε να γίνει ως βόλτα, δίπλα σε ζαρντινιέρες, φοίνικες και τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εν είδει φολκλόρ για τους τουρίστες.

Στην πραγματικότητα, ο Μπακογιάννης προδίδει πως φαντάζεται αυτός και οι όμοιοί του τις διαδηλώσεις του μέλλοντος. Ελεγχόμενες και ευνουχισμένες, χωρίς μαχητικό πνεύμα διεκδίκησης. Με άλλα λόγια, όχι ως διαδηλώσεις, αλλά ως περίπατος στο δάσος (από φοίνικες και τις πολυκατοικίες).

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: