Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε και πάλι τις γροθιές μας – Δήλωση στήριξης του Σήφη Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ

Στηρίζω το ΚΚΕ, το κόμμα του πατέρα μου, Νίκου Ζαχαριάδη, που όπως έλεγε και ο ίδιος «το κουκουέδικο να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αφτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό».

Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, το τελευταίο διάστημα οι νεοναζί σηκώνουν τα κεφάλια τους σε πολλές χώρες. Κάθε χρόνο στις 16 Μαρτίου, οι λεγόμενοι βετεράνοι των Waffen SS παρελαύνουν στους δρόμους της Ρίγας. Στην Εσθονία καθιερώθηκε η μάζωξη των βετεράνων της 20ής μεραρχίας των SS (της «εσθονικής λεγεώνας»).Επειδή στη Δυτική Ευρώπη ορισμένες τέτοιες συγκεντρώσεις δεν γίνονται, οι πρώην άνδρες των SS από το Βέλγιο και την Ολλανδία είναι προσκεκλημένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις στις βαλτικές χώρες.

Στην Ουκρανία, η 1η Ιανουαρίου, μέρα γέννησης του εθνικιστή ηγέτη Στέπαν Μπαντέρα, κηρύχθηκε επίσημη αργία από το κοινοβούλιο της χώρας. Γίνονται λαμπαδηφορίες. Φαίνεται ότι ξεχάστηκε πώς έληξαν οι λαμπαδηφορίες πριν από 80 χρόνια – το 1939. Ο σοφός είπε: «Εκείνος που δεν θυμάται το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον». Στη Δύση προσπαθούν τώρα με κάθε τρόπο να «ξεχάσουν» την αλήθεια για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις ΗΠΑ έβγαλαν ένα αναμνηστικό μετάλλιο, αφιερωμένο στην επιχείρηση ανοίγματος του δεύτερου μετώπου. Υπάρχουν οι τρεις σημαίες των χωρών – νικητών, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Η ΕΣΣΔ δεν αναφέρεται ούτε στην περιγραφή! Μάλλον ο μίστερ Τσώρτσιλ (που είναι πολύ δύσκολο κάποιος να τον υποψιάζεται για αγάπη προς τη Ρωσία), ακόμη και αυτός είπε: «Ήταν ο ρωσικός στρατός που έβγαλε τα άντερα της γερμανικής στρατιωτικής μηχανής».

Οι εκλογές (συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων) σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν αύξηση των ακροδεξιών. Μπροστά στη μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη εγώ στηρίζω το ΚΚΕ, το κόμμα που περισσότερα από 100 χρόνια παλεύει ενάντια σε οποιαδήποτε εκδήλωση της φασιστικής ιδεολογίας. Το κόμμα του πατέρα μου, Νίκου Ζαχαριάδη, που όπως έλεγε και ο ίδιος «το κουκουέδικο (…) να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αφτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό».

Οπως έγραψε ο Ζαχαριάδης στη διάσημη επιστολή του μετά την επίθεση του Μουσολίνι στην Ελλάδα, «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!».

Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε και πάλι τις γροθιές μας – NO PASARAN!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: