“Για να το λέτε, κ. Μαυροειδάκο, κάποια στοιχεία θα έχετε!” – Ρεσιτάλ δημοσιογραφίας στον ΣΚΑΪ, στρίμωξαν στη γωνία τον εκπρόσωπο των ειδικών φρουρών

Την ίδια ώρα ο Μαυροειδάκος μας ενημέρωνε πως αυτοί που ακούγονται στο βίντεο δεν είναι κάτοικοι, αλλά αλληλέγγυοι ακροβολισμένοι με κινητά για να τραβήξουν βίντεο. Και πως η κρότου-λάμψης δεν έσπασε τζάμια και δεν προκάλεσε τραυματισμούς…

Ούτε στον χειρότερό μας εχθρό δε θα ευχόμασταν να έρθει αντιμέτωπος με το ψυχρό, εχθρικό κλίμα που συνάντησε σήμερα το πρωί ο γγ και εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Οι οικοδεσπότες έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους, καλωσορίζοντας τον Μαυροειδάκο, με σχόλια για την αγαπημένη τους βιβλιοθήκη στο φόντο, που τους είχε λείψει και ζήτησαν μάλιστα οι ίδιοι να βγει με αυτό το πλάνο, πιθανότατα για να μας δείξει τη σπάνια καλλιέργεια που έχουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του, στο σώμα.

Παράλληλα έφεραν στο στούντιο τον Πάνο Σόμπολο, το βαθύ λαρύγγι και την ψυχή της ΓΑΔΑ, ο οποίος άσκησε ανελέητη κριτική στους αστυνομικούς, λέγοντας πως με βάση την πολύχρονη πείρα του, χρειάζεται να δείχνουν τρία χαρακτηριστικά: προσοχή, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση! Μια πραγματικά τολμηρή και πολύ σκληρή κριτική, που ίσως υπερβαίνει τα εσκαμμένα του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας.

Τόσο σκληρή, που ο Οικονόμου δεν άντεξε να μην παρατηρήσει ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που είναι όμως ικανό να αμαυρώσει μια σπουδαία, σημαντική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικοί. Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια φράση πάνω στην οποία έχτισε αργότερα μες στη μέρα, τη δική του υπερασπιστική γραμμή και ο Υπουργός Προ-Πο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Πάνος Σόμπολος υπερθεμάτισε λέγοντας πως ήμασταν δυστυχώς “στο ίδιο έργο θεατές” και ότι εκτός από τη μνήμη του Αλέξη, πρέπει να σεβόμαστε και τη γνώμη των ειδικών για τις συναθροίσεις.

Σε αυτό το σημείο, ο Μαυροειδάκος αναγκάστηκε να διορθώσει τους οικοδεσπότες του, γιατί φέτος “δεν είχαμε μία από τα ίδια”, αφού δεν έγινε το παραμικρό. Και πού οφείλεται αυτό; Όχι γιατί έγιναν συμβολικές κινητοποιήσεις από λιγοστά άτομα -που κατέληξαν σχεδόν όλα στη ΓΑΔΑ και στο Μεταγωγών στη Ράλλη. Αλλά γιατί η αστυνομία ήταν στα Εξάρχεια και “πρέπει να είναι στα Εξάρχεια, αυτό φωνάζαμε τόσα χρόνια ως σωματείο”, για να επιβάλει την τάξη…

Ο Δημήτρης Οικονόμου έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ, στριμώχνοντας με αλλεπάλληλα σκληρά ερωτήματα τον Μαυροειδάκο, χωρίς να αφήσει καμία κουβέντα του να πέσει κάτω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν πήγε η κουβέντα στον ΜΑΤατζή που έβγαλε με ηρωικό τρόπο νοκ-άουτ μια ανθοδέσμη, όπου ρώτησε με αμείλικτο ύφος τον εκπρόσωπο των ειδικών φρουρών.

Ήταν νεαρός δηλαδή ο αστυνομικός; Δεν ήταν έμπειρος;

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στοιχεία όπως ο μισανθρωπισμός οφείλονται καθαρά στην ενδεχόμενη απειρία ενός αστυνομικού, όταν είναι νέος και βράζει το αίμα του. Αργότερα αποκτά εμπειρία και μαθαίνει να κρύβει καλύτερα τις ιδέες του.

Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, ήρθε στη συζήτηση για την ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης στην πολυκατοικία επί της Τσαμαδού στα Εξάρχεια, με τον Μαυροειδάκο να κόβει…

Μην είστε τόσο σίγουροι ότι είναι κάτοικοι. Τα πλάνα αυτά είναι από άτομα που είναι έτοιμα με τα κινητά τους, γνωρίζει η αστυνομία.

Και τον Οικονόμου να ράβει, ασκώντας ευλαβικά το λειτούργημά του.

Εντάξει, για να το λέτε, θα έχετε κάποια στοιχεία κ. Μαυροειδάκο. Μάλιστα…

Στο ενδιάμεσο, μάθαμε από τα ΜΜΕ που κάλυψαν το θέμα ότι ο Μαυροειδάκος καταδίκασε σθεναρά τη συμπεριφορά του αστυνομικού με την ανθοδέσμη. Όσοι δουν το βίντεο προσεκτικά, πάντως, θα διαπιστώσουν πως επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση ότι η πράξη “δε χωράει σχολιασμό”. Βρίσκει ελαφρυντικά για τον αστυνομικό που “είναι ένα νεαρό παιδί”, “δεν κατάλαβε την κρισιμότητα της μέρας” -φανταστείτε δηλαδή και να την είχε καταλάβει τι θα γινόταν. Λέει πως “έχει μετανιώσει για την πράξη του”, ότι “δεν υπάρχει ποινικό, παρά μόνο ηθικό πειθαρχικό αδίκημα”, ενώ μετά βίας του απέσπασαν τη φράση “δεν είναι αυτή εικόνα επαγγελματία αστυνομικού” και ότι “καταδικάζεται αυτή η ενέργεια” -όχι από τον ίδιο, αλλά γενικά και αόριστα, σε απρόσωπη σύνταξη.

Μάθαμε επίσης από τον Μαυροειδάκο ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ με τα παπάκια καταδίωκε στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές που κρατούσαν πανό με το τρομερό σύνθημα “Εξέγερση”. Ότι η είσοδος της πολυκατοικίας επί της Τσαμαδού ήταν κοινόχρηστος χώρος (!) όπου δεν υφίσταται οικογενειακό άσυλο. Ότι δεν είχαμε ούτε σπασμένα τζάμια, ούτε κάποιον τραυματισμό από τη ρίψη της χειροβομβίδας, αλλά ο σχετικός ντόρος γίνεται γιατί κάποιους τους ενοχλεί η εικόνα της αστυνομίας που κάνει συλλήψεις στα Εξάρχεια. Και ότι στα μπαλκόνια δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής, αλλά αλληλέγγυοι, που ακροβολίζονται σε ταράτσες και μπαλκόνια για να πετάνε μολότοφ και ψυγεία και να τραβήξουν πλάνα που εκθέτουν την αστυνομία. (Πάλι καλά που δε μας είπε ότι είναι ηθοποιοί).

Στο τέλος επανέλαβε το αστυνομικό ψέμα και την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, που καταρρίφθηκε πολύ γρήγορα, μες στη μέρα.

Για να μην εγκλωβιστεί ο συνάδελφος έπρεπε να απεγκλωβιστεί και να συλλάβει κάποια άτομα.

Όποιος αντέχει, μπορεί να δοκιμάσει να δει το βίντεο και να πάρει μια ιδέα τι σημαίνει “αντικειμενική δημοσιογραφία” στη χώρα μας, που ασκεί έλεγχο στην εξουσία. Τόσο σκληρό έλεγχο, όσο και ένας υποτακτικός στο αφεντικό του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: