Γ. Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και στο και πέντε, να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις!

Είναι αυτονόητη η προσφορά μου ως γιατρός-πνευμονολόγος, μαζί και δίπλα στους συναδέλφους μου, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη στιγμή.

Η πρωτοβουλία του κομμουνιστή βουλευτή, να ζητήσει απαλλαγή από τα βουλευτικά του καθήκοντα, για να ριχτεί στη μάχη για την προστασία της υγείας, προκάλεσε τέτοια αίσθηση που όλοι οι δημοσιογράφοι ήθελαν να πάρουν μια δήλωσή του.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης μίλησε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ-1, λέγοντας ότι θεωρεί αυτονόητο το καθήκον του ως γιατρός-πνευμονολόγος να προσφέρει μαζί και δίπλα στους συναδέλφους του που δίνουν τη μάχη από την πρώτη στιγμή με την πανδημία. Τόνισε μάλιστα πως το ΚΚΕ ζήτησε από την πρώτη στιγμή την επίταξη και την αξιοποίηση όλων των ιδιωτών, αυτοαπασχολούμενων γιατρών, είτε στα νοσοκομεία είτε στην πρωτοβάθμια υγεία.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που δε μερίμνησε όταν έπρεπε και είχε τα χρονικά περιθώρια να ενισχύσει τη δημόσια υγεία με υποδομές και προσωπικό, κάνοντας επίταξη και των ιδιωτικών κλινικών κέντρων. Υπογράμμισε ότι εκτός από τα κρούσματα covid, υπάρχουν χρόνια και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν αυξημένο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών.

Τα πράγματα είναι τραγικά, η κατάσταση είναι γνωστή, αλλά λύσεις δεν έχουν δοθεί ως τώρα.

Ενώ σχολίασε πως δυστυχώς αυξάνονται σταδιακά, γεωμετρικά και οι νοσούντες υγειονομικοί, που έχουν μείνει χωρίς μέσα προστασίας από την κυβέρνηση.

Σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση στη δημόσια τηλεόραση, ενημέρωσε πως αύριο θα παρουσιαστεί στο παλιό του πόστο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και θα ακολουθήσει η πορεία ένταξης, όπου εκτιμά η διοίκηση του νοσοκομείου ότι υπάρχει ανάγκη.

Επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι τραγική στα νοσοκομεία, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο και έχει ξεπεράσει τα όριά του, ενώ η κυβέρνηση οφείλει, έστω και στο και πέντε, να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις.

Τόνισε ότι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι διαχρονικές, αλλά στην παρούσα φάση, πέρα από τις διεκδικήσεις για τον χώρο της υγείας, χρειάζεται και η πρακτική συμβολή του καθενός και αυτό ήταν το κίνητρο που τον ώθησε στη συγκεκριμένη απόφαση.

Για τις κινητοποιήσεις τη μέρα του Πολυτεχνείου, τέλος, στάθηκε στις εικόνες που μαρτυρούν ότι οι συγκεντρώσεις τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Την όποια ανωμαλία στην τήρηση των κανόνων την έφερε η αστυνομία, ειδικά στην Αθήνα, με τον συγχρωτισμό των αστυνομικών και τη σπουδή που επέδειξαν στην καταστολή, όχι μιας πορείας που ξεκινούσε, αλλά μια συγκέντρωσης που διαλυόταν…

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβασή του στον Real FM, στην εκπομπή των Μπογιόπουλου και Κωττάκη, όπου σημείωσε την ευθύνη της κυβέρνησης που έγραψε στα παλιά της υποδήματα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τον συγχρωτισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: