Εσείς Ριζοσπάστη πήρατε; – Λευκό διάλειμμα στη μαυρίλα…

Πόσο χρόνο δίνετε στους ειδικούς και την κυβέρνηση να μας πουν για τους κορονο-χιονανθρώπους, που ευθύνονται για τη μεγάλη διασπορά του ιού;

Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος.
Γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος…

Αλλά οι χιονάνθρωποι μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος μας. Και το βασικό όπου διαφέρουν ίσως είναι πως δεν μπορούν αντικειμενικά να είνα παντός καιρού. Και λιώνουν σαν αυταπάτες στην πρώτη λιακάδα…

Μπορούν κάλλιστα όμως να διαδηλώνουν, όπως είδαμε στη σημερινή κινητοποίηση των καλλιτεχνών.

Μπορείς να τους φορέσεις ό,τι θέλεις και να τους κάνεις σοβιετικούς αξιωματικούς, με τη χαρακτηριστική ουσάνκα (καπέλο) του Κόκκινου Στρατού.

Μπορείς να τους βάλεις στη μάχη της διακίνησης των ιδεών και στην εξόρμηση με τους συντρόφους, να σε κοιτάνε στα μάτια και να ρωτάνε:
Ριζοσπάστη θα πάρετε;

Σκουφάκι του ΠΑΜΕ έχετε προμηθευτεί; Απαραίτητο αξεσουάρ για συντρόφους παντός καιρού.

Να κι ένας Κνίτης χιονάνθρωπος, που μας έστειλε μια φίλη αναγνώστρια -και την ευχαριστούμε πολύ-, μάχιμος, με το κόκκινο μαντίλι της οργάνωσης!

Κι ασφαλώς, εξίσου σημαντική με τη διακίνηση είναι και η αφομοίωση των ιδεών. Το θέμα δεν είναι να πουλήσεις απλά τον Ρίζο με τις Θέσεις, αλλά να φροντίσεις να τις μελετήσεις κιόλας, ως τροφή για σκέψη.

Η σωστή επιμόρφωση δε σταματά στον Ριζοσπάστη, αλλά επεκτείνεται και σε βοηθητικά αναγνώσματα, όπως τις Βασικές Αρχές Πολιτικής Οικονομίας -το κλασικό σοβιετικό εγχειρίδιο του Σεγκάλ.

Κι ύστερα να κάνεις ιδεολογική αντιπαράθεση, στη διαπάλη με όσους παρουσιάζουν διαφορετικές θέσεις και παρεκκλίσεις από τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού…

Μέχρι να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο -ου μην και από χιονάνθρωπο.

Μέχρι να έχουν όλοι ΜΕΘ, θέρμανση, αλατιέρες και άλλα αυτονόητα που στην πράξη αυτό το σύστημα δεν μπορεί να τα δώσει σε όλους, γιατί μας βλέπει αναλώσιμους, σαν χιονάνθρωπους μες στο κατακαλόκαιρο.

Αντί επιλόγου

Οι εικόνες με τους διανομείς είναι τραγικές, αυτές με τους αστέγους ακόμα περισσότερο.
Αλλά δε φταίει για αυτό ο κόσμος που χαίρεται με το χιόνι. Που είχε ανάγκη να βγει, να παίξει, να ξεσκάσει, να γελάσει με την ψυχή του, όσο δεν το έκανε όλους αυτούς τους μήνες.

https://twitter.com/buitengebieden_/status/1361465733373386754?fbclid=IwAR0iJ1AWY9TvCI9FLP-D24qmOunEYBufODzustI2odmm4m2fMLKnkFT6ITU

Το βλέπεις με μια απλή βόλτα, στα χαμόγελα των μεταναστών, που είναι της γης οι κολασμένοι -και όχι τελευταία υποστάθμη, κ. Καράντη, αν ψάχνετε τη σωστή φράση. Δε χαίρονται γιατί δεν είχαν δει χιόνι στις πατρίδες τους, αλλά γιατί ψάχνουν απεγνωσμένα χαραμάδες από το βάλτο της καθημερινότητας.

Το ίδιο κάνουν όλοι άλλωστε…

https://twitter.com/buitengebieden_/status/1361465733373386754?fbclid=IwAR0iJ1AWY9TvCI9FLP-D24qmOunEYBufODzustI2odmm4m2fMLKnkFT6ITU

Οι κρατούντες το γνωρίζουν και είναι έτοιμοι να μας επαναφέρουν στην κανονικότητα της μιζέριας, μην ξεχαστούμε και καλομάθουμε, γιατί ο ιός πατάει πάνω στην ανεμελιά μας -ποτέ στον συνωστισμό στη δουλειά, στις συγκοινωνίες ή αλλού.

Αλήθεια, πόσο χρόνο τους δίνετε να μας πουν για κορονο-χιονανθρώπους, που ευθύνονται για τη μεγάλη διασπορά του ιού;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: