Ζήτω ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από τη φετινή μαζική πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα.

Στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από τη φετινή μαζική πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα.

Η αλυσίδα και το μικρό πανό που κρατούσαν τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων.

Το κατακόκκινο μπλουζάκι των Εμποροϋπαλλήλων για τη σημερινή πορεία με το σύνθημα “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”.

Τα ταξικά μας αδέρφια από το Μπαγκλαντές που κρατούσαν το δικό τους πανό στην πορεία.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, το τραγούδι για την Άχεντ Ταμίμι, η ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης και τα πανό με συνθήματα αλληλεγγύης στα αραβικά.

Τα καρναβαλικά άρματα και τα δρώμενα με το ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ και το ταξικό κίνημα, τους πλειστηριασμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Και η “αποκάλυψη” του ενός φορτηγού που είχε σήμα τον Αστερίξ, αλλά ντύθηκε κατάλληλα και επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της σημερινής πορείας.

Μία ακόμα διεθνιστική νότα, με πανό και συνθήματα στα αγγλικά, το μήνυμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, την ομιλία του Σερβου Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΣΛΟΓΚΑ, το χαιρετισμό των τουρκικών σωματείων και τις διεθνείς προσφωνήσεις “brothers of PAME”, “my friend Yorgos Perros”…

Τις άπειρες κλούβες με τις οποίες τίμησε η κυβέρνηση κι οι αστυνομικές αρχές τη φετινή Πρωτομαγιά, που δεν έχουν αντίστοιχο προηγούμενο τα τελευταία χρόνια.

Πρώτη φορά αριστερά

Το ταξικό παρασόλι των συνταξιούχων για τον ήλιο (ταξικό κίνημα παντός καιρού).

Τους Καταλανούς indepe (οπαδούς της ανεξαρτησίας), που ήρθαν με τις σημαίες τους στο Σύνταγμα, αλλά μάλλον μπερδεύτηκαν κι ακλούθησαν τελικά τα μπλοκ της ΛαΕ -καταλαβαίνοντας σύντομα πως η συγκέντρωση που ήρθαν ήταν πιο μαζική από αυτήν που περίμεναν.

Το περίεργο κόκκινο σημαιάκι, που τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν κάποιου μπλοκ, αλλά ενός γκρουπ τουριστών που περνούσε από την πλατεία Συντάγματος. Γιατί, αν δε δεις το ταξικό κίνημα και στιγμές από την ταξική πάλη σε μια χώρα, τι περιμένεις να καταλάβεις από όσα γίνονται πραγματικά σε αυτήν;

Το σημαιάκι γράφει PALMA

Τα μεγάλα μπαλόνια με τα αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα “ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” κ.ά.

Και το λαϊκό-ρεμπέτικο τραγούδι, αγνώστου στιχουργού, που γράφτηκε για τις αντι-ιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις της άνοιξης του 99′, με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, και τους Νατοϊκούς που ακολούθησαν τις πινακίδες και τα σήματα που τα είχαν αλλάξει οι κομμουνιστές, για να βρεθούν να κάνουν βόλτες μες στη Λαχαναγορά και να σπέρνουν τον τρόμο στα… ζαρζαβατικά (κι αυτό θυμίζει όντως σκηνή από τον Αστερίξ στο γύρο της Γαλατίας)…

 

Αν και όσοι θέλουν να δουν κάτι πραγματικά αστείο, μπορούν να δουν το μαρξιστή Γιάνη να μιλάει για τον κατακερματισμό της Αριστεράς…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: