Βίντεο από την κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Με συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας. Δείτε το βίντεο.

Με συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης που κόβουν μισθούς και συντάξεις, περιορίζουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κύριο στόχο το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και για τα δισεκατομμύρια που δίνονται σε εξοπλιστικά προγράμματα, με τους εργαζόμενους και το λαό να ματώνουν, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.

Δείτε βίντεο από την κατάληψη, που ανέβασε πριν λίγα λεπτά το ΠΑΜΕ:

Το κεντρικό σύνθημα  της κινητοποίησης «Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς, κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα, απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων» είναι γραμμένο στο γιγαντοπανό που κρέμασαν οι εργαζόμενοι στην πρόσοψη του υπουργείου, στην οδό Σταδίου, που φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία (από το 902.γρ).

Οι εργαζόμενοι από την κινητοποίησή τους απευθύνουν κάλεσμα  στην εργατική τάξη απ’ άκρη σ’ άκρη να βγει στους δρόμους, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας (στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα). Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Στις 12 το μεσημέρι από το γραφείο του υπουργού Εργασίας θα δοθεί  Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων. «Για πρώτη φορά από αυτό το Γραφείο θα ακουστεί όλη η αλήθεια!», είχαν υποσχεθεί τα Συνδικάτα από την προηγούμενη κινητοποίησή τους..

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: