Τρίτεκνη μητέρα στην Πάτρα επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά την απόλυσή της επειδή ζήτησε αναρρωτική

Στο πλευρό της γυναίκας το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Οι οδυνηρές συνέπειες της εργασιακής ανασφάλειας ακόμα και στην ίδια την ύπαρξη των εργαζομένων έρχονται για άλλη μια φορά στο φως από ένα παρολίγον μοιραίο περιστατικό στην Πάτρα. Το τεράστιο άγχος και η πίεση που υπέστη μια 50χρονη εξαιτίας της απόλυσής της, λίγο έλειψαν να την οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Η γυναίκα, που δούλευε 10 χρόνια στην επιχείρηση, απολύθηκε πριν λίγες μέρες και έκτοτε βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η ίδια είναι διαζευγμένη και μεγαλώνει μόνη της τρία ανήλικα παιδιά. Ο λόγος της απόλυσής της, όπως καταγγέλλεται, είναι πως έλαβε από τους γιατρούς 15ημερη επείγουσα άδεια λόγω εξάντλησης, αφού δεν έπαιρνε ούτε ρεπό, ούτε άδειες στη μεγάλη τοπική επιχείρηση όπου εργαζόταν, η οποία φέρεται μάλιστα να ανήκε σε παιδικό της φίλο.

Μη βλέποντας διέξοδο, η γυναίκα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, αλλά ευτυχώς την αντιλήφθηκαν εγκαίρως οι κόρες της, αλλά και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που κατάφεραν να τη μεταπείσουν.

Το καθεστώς εξαντλητικής δουλειάς χωρίς άδειες και ρεπό δεν περιορίζεται στην επιχείρηση απ’ όπου απολύθηκε η 50χρονη, αλλά είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στην πόλη. Όπως τονίζει σε δήλωσή του το μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, Βασίλης Παπασημακόπουλος:

Το εργατικό κέντρο καλεί το σύνολο των εργαζόμενων της περιοχής, να τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εργοδότες και να μην επιτρέπει με τεχνάσματα των εργοδοτών να χάνει τα νόμιμα ρεπό και τις άδειές του, ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύονται οι απολύσεις κατά την διάρκεια των αναρρωτικών αδειών και αμέσως μετά την επιστροφή του προσωπικού στα πόστα του.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: