“Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, να ακουστεί παντού η φωνή μας”

Μαζική απάντηση στον δρόμο από μουσικούς και καλλιτέχνες στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναυλίες, αφήνοντας τους μουσικούς στο όριο της επιβίωσης και αδιαφορώντας για την τύχη τους

Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού

Ήταν το σύνθημα που έριξε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για τη σημερινή κινητοποίηση στα Προπύλαια, στην οποία έδωσαν παρών και τα μέλη του ΣΕΗ και του ΣΕΘΕΑ (ηθοποιοί και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα).

Μπορεί οι συνυλιακοί χώροι να είναι με διαφορά οι πιο ασφαλείς δημόσιοι χώροι με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει πχ στα ΜΜΜ, αυτό όμως δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να μπλοκάρει τη διεξαγωγή τους, καταδικάζοντας τους μουσικούς να μείνουν χωρίς πόρους επιβίωσης και αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη τους.

«Η κυβέρνηση με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή σταματά κάθε δραστηριότητα για το επάγγελμά μας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική. Αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουμε, αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Το πρωί δόθηκε η πρώτη απάντηση στον δρόμο, με τους μουσικούς να κατευθύνονται στο Υπουργείο Εργασίας και να απαιτούν να μη μείνει κανείς συνάδελφος χωρίς επίδομα και να ανασταλούν τα χρέη τους προς ΔΕΚΟ, εφορία και τράπεζες.

Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου έπαιξαν το γνωστό κρυφτούλι, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος στο κτίριο, η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να “ανοίξουν τον δρόμο” αλλά οι διαδηλωτές ήταν ανυποχώρητοι και εξασφάλισαν συνάντηση στο Υπουργείο για αύριο το μεσημέρι, όπου ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: