Το ΠΑΜΕ απαντάει στο χρυσαυγίτικης κοπής ρατσιστικό κρεσέντο του Βρούτση για τις συντάξεις των μεταναστών στην Ελλάδα

“Ο Υπουργός του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής ότι οι μετανάστες και ομογενείς εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, που πληρώνουν φόρους, εισφορές, όλοι αυτοί κατά τον υπουργό και την φασιστική, ρατσιστική χρυσή αυγή, «κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων”.

Απάντηση στο ρατσισμό, αλλά και τις απόλυτα ψευδείς δηλώσεις του κατ’ ευφημισμόν υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση έδωσε με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Ο υπουργός, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη για την αδικία που υφίσταται στις συντάξεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ο ίδιος είχε υιοθετήσει κυριολεκτικά χρυσαυγίτικα επιχειρήματα, πως τάχα οι Έλληνες δίνουν “από τον κόπο και τον ιδρώτα τους σύνταξη” σε ξένους. τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες εργάτες για ίδια εργασία και χρόνια ασφάλισης παίρνουν μικρότερη σύνταξη. Όχι μόνο δηλαδή δεν τους “θρέφει” κάποιος άλλος, αλλά υφίστανται εντελώς ρατσιστικά διακρίσεις σε βάρος των ντόπιων συναδέλφων τους, στη λογική του διαίρει και βασίλευε και της νομιμοποίησης της ακραίας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι μετανάστες στο χώρο εργασίας και συνεχίζεται ακόμα και μετά τη σύνταξη:

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη ρατσιστική τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση σε ερώτηση που του έγινε για την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών που δούλεψαν στην Ελλάδα.

Παίρνοντας επιχειρήματα από τα πιο μαύρα εγχειρίδια των χρυσαυγιτών δολοφόνων, ο Υπουργός των Εργοδοτών, μακελάρης του ασφαλιστικού, με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στην Βουλή την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, έφτασε στο σημείο να απαντήσει στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ότι:

«ο κ. Κατσώτης λέει, Έλληνα φορολογούμενε, πλήρωνε όποιον πρόσφυγα και μετανάστη έρθει στην Ελλάδα. Μοιράστε λεφτά… όλου του κόσμου οι κατατρεγμένοι, ελάτε στην Ελλάδα. Και σε αυτήν την Ελλάδα, οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι Έλληνες πολίτες, μέσα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους θα σας δίνουν σύνταξη»

Ο Υπουργός του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής ότι οι μετανάστες και ομογενείς εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, που πληρώνουν φόρους, εισφορές, όλοι αυτοί κατά τον υπουργό και την φασιστική, ρατσιστική χρυσή αυγή, «κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων».

Ταυτόχρονα, σαν σύγχρονος δουλέμπορος και παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης διάκρισης, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Εργαζομένων της Ελλάδας, Ελλήνων και Μεταναστών επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ακραία εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων. Επιχειρεί να νομιμοποιήσει την λογική για την ίδια δουλειά, με τις ίδιες εισφορές και την ίδια φορολογία, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται διαφορετικό μισθό, διαφορετική σύνταξη. Καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κρύψει την βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ρατσιστικές και επικίνδυνες δηλώσεις Βρούτση. Να δώσουν μαχητική απάντηση στην πολιτική που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, Έλληνες και Μετανάστες.

18 Φλεβάρη Όλοι στην Απεργία

Στην Αθήνα 10.30 π.μ. στα Προπύλαια

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: