Τη μια μέρα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για θαύμα και την άλλη μέρα ένας συνάδελφος πέφτει νεκρός στο ίδιο σημείο – Παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ για το θάνατο 49χρονου εργάτη

Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Τα δικά τους θαύματα τα πληρώνουμε ακόμα και με τη ζωή μας.

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 22 Ιούνη στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ όπου το περασμένο Σάββατο ένας 49χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του σωματείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Παναγιώτη Καράμπελα, έκανε παρέμβαση στο σημείο που έγινε το θανατηφόρο ατύχημα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του.

Στη συνέχεια μίλησε με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου συναδέλφου. Ενός ακόμα, από τους δεκάδες νεκρούς εν ώρα εργασίας  από τις αρχές του χρόνου. Πρέπει να προβληματιστούμε πως τη μια μέρα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για θαύμα και για εμβληματικές επενδύσεις και την άλλη μέρα ένας συνάδελφος πέφτει νεκρός στο ίδιο σημείο. Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Τα δικά τους θαύματα τα πληρώνουμε ακόμα και με τη ζωή μας. Η μόνη λύση βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα. Δεν χωράει άλλη αναβολή, τώρα να διεκδικήσουμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς».

Από: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: