Θα την θυμόμαστε για πάντα – Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά την “θεία Αρχόντω”, τη φουρνάρισσα των απεργών χαλυβουργών

Η Αρχόντω Μαρούγκα με τον φούρνο της ήταν μια από τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τον μεγαλειώδη 9μηνο αγώνα των χαλυβουργών.Κάθε μέρα, κάθε πρωί, οι απεργοί χαλυβουργοί δεχόντουσαν την στήριξη της, που με τα δικά της μέσα έδινε την δική της σταθερή και πολύτιμη αλληλεγγύη.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αποχαιρετά την Αρχόντω Μαρούγκα που έφυγε από την ζωή χθες, 25 Ιούνη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της. Η Αρχόντω Μαρούγκα με τον φούρνο της ήταν μια από τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τον μεγαλειώδη 9μηνο αγώνα των χαλυβουργών.

Κάθε μέρα, κάθε πρωί, οι απεργοί χαλυβουργοί δεχόντουσαν την στήριξη της, που με τα δικά της μέσα έδινε την δική της σταθερή και πολύτιμη αλληλεγγύη. Το δικό της παράδειγμα, είναι ένα από τα τόσα, που θα πρέπει να καταγραφούν στα βιβλία της τάξης μας και που δείχνουν το μέγεθος, το βάθος και την δύναμη των αξιών του λαού μας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και του συλλογικού αγώνα ενάντια στην αδικία.

Την ευχαριστούμε και θα την θυμόμαστε πάντα

Πηγή: ΠΑΜΕ Hellas

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: