Τα μάζεψαν κι έφυγαν οι εργατοπατέρες από την Καλαμάτα (VIDEO)

Σε άτακτη υποχώρησης προς τις μερσεντές τους εξαναγκάστηκαν οι εργατοπατέρες στην Καλαμάτα, δεν εγκαταλείπουν όμως τα σχέδιά τους για ένα συνέδριο της ΓΣΕΕ με νόθους και δοτούς.

Παρά την καντάδα με ντουντούκα και τραγούδια, όπως το “θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες” που έκαναν τα μέλη τους ΠΑΜΕ στους εξαφανισμένους – “αποκλεισμένους” εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, αυτοί για άλλη μια μέρα αρνήθηκαν να εμφανιστούν κι αποχώρησαν στις πολυτελείς μερσεντές τους, περίλυποι για την κατάσταση του εργατικού κινήματος. Απ’ ό,τι φαίνεται, πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν με διορισμένη διοίκηση ή να συγκαλέσουν σε άγνωστο χώρο και χρόνο ένα άλλο συνέδριο – παρωδία, με τις μαϊμούδες αντιπροσώπους τους.

ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ τρολάρει τους εργατοπατέρες με τη ντουντούκα για να βγουν από το μαντρί τους:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Sonntag, 17. März 2019

Το ΠΑΜΕ ήταν και σήμερα εκεί για να ακυρώσει το σχεδιασμό τους και τους καλεί να ξεχάσουν κάθε σκέψη για αντίστοιχες μεθοδεύσεις και δοτές πλειοψηφίες. Την υπόσχεση πως θα σπάσει το απόστημα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού έδωσε και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, σχολιάζοντας παράλληλα καυστικά το βίντεο των “αποκλεισμένων” εργατοπατέρων από το εστιατόριο του ξενοδοχείου τους χθες το βράδυ:

Επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε τη χθεσινοβραδινή ταινία επιστημονικής φαντασίας “ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ”, που βγήκε χθες στους κινηματογράφους, στο ίντερνετ και τα σάιτ.

Μια ταινία, στην οποία οι “εκπρόσωποι των εργατών”, με το ελάχιστο μηνιάτικο των 8.000 ευρώ καθαρά, αφήνουν στην άκρη τον αστακό και το χαβιάρι, με χέρι τρεμάμενο και φωνή που σπάει από τα ουζάκια που έπιναν τόσες μέρες στα τσιπουράδικα της περιοχής, με μέτωπο ελαφρά κοκκινισμένο από τον ήλιο της ξαπλώστρας, μας κάνουν τη χάρη να μας μιλήσουν για το δράμα τους. Το δράμα των εργατοπατέρων που τους αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι. Το δράμα τους, που αποκαλύπτονται από τα ίδια τους τα λεγόμενα, ότι δεν ξέρουν καν τι ώρα σηκώνονται οι εργάτες για δουλειά.

Το δράμα τους ότι τους πολιορκούν δήθεν μαθητές δημοτικού. Το δράμα τους ότι δήθεν είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ξενοδοχείο και δεν μπορούν να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Γι’ αυτό και προσπαθούσατε όλες αυτές τις μέρες να κάνετε face control, προτείνατε να μπαίνουν στο συνεδριακό χώρο 3-3, σαν να είμαστε πάλι στη χούντα.

Γι’ αυτό ζητήσατε την παρουσία εισαγγελέα, που χωρίς διάψευση φαίνεται πως ήταν οικότροφος στο ίδιο ξενοδοχείο με εσάς.

Είναι προκλητικοί! Μας καταδικάζουν σε δουλειά από τα γεννοφάσκια μας μέχρι τον τάφο και δεν θέλουν να σηκώνουμε κεφάλι. Όμως για αυτό, επειδή αυτή η ΓΣΕΕ υπογράφει ξανά και ξανά το σφαγιασμό της εργατικής τάξης, γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει γίνει κέντρο της εργοδοσίας, για αυτό και οι εργαζόμενοι είναι εδώ και βροντοφωνάζουμε: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας!

Θέλετε συνέδριο “στη μούγκα”, μακριά από τους εργάτες!

Συμφωνείτε μόνο στο φαγοπότι, στην καρέκλα και στη νοθεία, στους μηχανισμούς, στις μεταξύ σας συναλλαγές των κουκιών, ώστε όλοι σας να είστε ευχαριστημένοι.

Συμφωνείτε με τα αφεντικά στο τσάκισμα των εργατών, με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων. Με αυτούς κάθεστε και τα λέτε όμορφα και ωραία στους κοινωνικούς σας διαλόγους! Συμφωνείτε στο χτύπημα των αγώνων, της απεργίας, φέρατε ξεδιάντροπα τα αιτήματα της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία.

Δεν θέλετε συνέδριο! Δεν θέλετε συζήτηση! Σας καταλαβαίνουμε…

Αν θέλατε πραγματικό συνέδριο, είναι σίγουρο ότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στη φόρα οι μηχανισμοί σας, τα σκάνδαλά σας, όπως το φαγοπότι στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, οι πρόεδροι ΑΕ και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, όπως η φιλενάδα σας από τα “My Market”, που την παρουσιάσατε και αυτήν ως εργαζόμενη, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Έκλεισε την παρέμβασή του διατρανώνοντας τη θέληση του ΠΑΜΕ να γίνει πραγματικό συνέδριο εργατών, θέτοντας ως “κόκκινη γραμμή” τα σενάρια των εργατοπατέρων για αναβίωση ενός συνεδρίου – παρωδία:

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδηλώνουν στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που τους στηρίζουν σε όλη τη χώρα έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα..

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ό,τι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση.. Είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση, είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: