Στο πόδι οι εργάτες της Ζώνης – Παύση εργασιών στις 9 Οκτώβρη και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ναυπηοεπισκευαστική Ζώνη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της COSCO για λουκέτο στη μισή ζώνη.

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ναυπηοεπισκευαστική Ζώνη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της COSCO για λουκέτο στη μισή ζώνη. Τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών καλούν την Τετάρτη 9 του Οκτώβρη σε παύση εργασιών στις 11.30 σε όλη τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συγκέντρωση στις 12μ. έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνονται τα εξής:

Συνάδελφοι, παρακολουθούμε όλοι μας να μαίνεται ένας πρωτοφανής πόλεμος γεωστρατηγικού χαρακτήρα με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών υποδομών της ναυπηγικής βιομηχανίας, της χώρας μας, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Κίνας και χωρών της ΕΕ.

Ένας πόλεμος που έχει σαφείς προεκτάσεις με το μοίρασμα της πίτας των εξοπλιστικών προγραμμάτων του πολεμικού ναυτικού για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Είναι αυτή η διαμάχη που κρατάει κλειστά τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία στη χώρα και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της ναυπηγοεπισκευής στα πλαίσια του ΟΛΠ.

Σε αυτό το Πλαίσιο από κοντά παρεμβαίνουν οι ιδιοκτήτες των μικρών Ναυπηγείων Περάματος – Σαλαμίνας και οι εργολάβοι βάζοντας μπροστά όμως ο καθένας το προσωπικό του ( Επιχειρηματικό ) συμφέρον που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων και την εξασφάλιση της Ζώνης.

Αποδεικνύεται ότι η ζούγκλα του ελεύθερου ανταγωνισμού και η σύγκρουση συμφερόντων σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει υπόψη της, τις λαϊκές ανάγκες και άρα με τίποτα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μία φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία χτίζεται πάνω στο γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορεί να οδηγεί στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η καπιταλιστική κρίση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την ανακοίνωση του νέου masterplan του ΟΛΠ, όπου προβλέπεται η αλλαγή χρήσης της μισής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ( Κερατσίνι – Δραπετσώνα ) όπως αυτή λειτουργούσε μέχρι σήμερα και η μετατροπή της σε carterminal…

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από μια κυβέρνηση το λουκέτο στους συγκεκριμένους χώρους….. 1995, 1998, 2004… όπως και τις προηγούμενες φορές, εμείς οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στα συνδικάτα μας, όλοι μαζί σαν μια γροθιά ανατρέψαμε τα σχέδιά τους και κρατήσαμε την Ζώνη ανοιχτή και την ελπίδα ζωντανή!!!!!Έτσι κι αυτή τη φορά θα μας βρουν απέναντί τους να οργανώνουμε την πάλη μαζικά, συλλογικά ,  αποφασιστικά….

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί θα υλοποιηθούν εύκολα… Εμείς με τον αγώνα μας θα τους σταματήσουμε…

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατώντας στην προίκα των χιλιάδων αντεργατικών νόμων που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  – ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί με πιο γρήγορους ρυθμούς να εντείνει την αντεργατική επίθεση επιχειρώντας αυτή τη φορά με το δήθεν αναπτυξιακό νομοσχέδιο-σκούπα να δημιουργήσει εργασιακούς χώρους αποστειρωμένους από συλλογική δράση, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ,  αλλά και κάθε τι που έχει να κάνει με τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Μιλάνε για ανάπτυξη άλλα εννοούν υπερκέρδη για λίγους και για τους εργαζόμενους δουλειά από ήλιο σε ήλιο,  για ένα κομμάτι ψωμί  , χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τη ζωή μας και την υγεία μας.Γι’ αυτό έχουν στόχο να βάλουν στο γύψο τα Σωματεία μας, το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων ,  για να περνά η αντεργατική πολιτική τους χωρίς εμπόδια και αντιδράσεις.

Απαιτούμε:

  • Καμία αλλαγή χρήσης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα μας στην εργασία

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα μας

  • Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  • Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

  • Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές μας ελευθερίες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: