Σταματήστε τις σκόπιμες καθυστερήσεις των συντάξεων!

Με μια παράνομη, μεθοδευμένη καθυστέρηση των αποφάσεων, έφτασαν να αποδιδονται συντάξεις υστέρα απο 3,5 χρόνια για τις απλές, 4,5 χρόνια για τις μικτές -διαδοχικες, 8 χρόνια για τις επικουρικές και τα εφάπαξ. Ακόμη και οι προσωρινές συντάξεις, επιπέδου φτωχοκομείου των 350 ευρώ, αποδίδονται μετά ένα χρόνο!

Ανακοίνωση της Συνταξιουχικής Ένωσης των Μηχανικών (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) που εκπροσωπεί 30.000 μέλη και τους συνεργάτες τους, για την απόφαση του πρόσφατου ΔΣ.

Στη χώρα μας ακολουθείται επι πολλά έτη αντισυνταξιοδοτική πολιτική, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζουν οι οδηγίες, περιορισμοί κανονισμοί και μνημόνια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική αυτή, που εφαρμόζεται παγκόσμια, συνεχώς επεκτείνεται, καθιστώντας όλο και πιο δυσμενείς τους όρους συνταξιοδότησης. Ειδικά στον κλάδο των μηχανικών οι κυβερνήσεις κατάφεραν να μειώσουν τις συντάξεις κατά 65% σε σχέση με τις συντάξεις που αποδίδονταν μέχρι το 2012, παρότι οι εισφορές ηταν καπου διπλάσιες του αναγκαίου. Η αναστολη της επι πλεον περικοπής της «προσωπικής διαφοράς», ειναι συνεχως στο στοχαστρο των εντεταλμένων κυβερνητικων οικονομικων συμβούλων.

Επί πλέον, με μια παράνομη, ασύδοτη πρακτική συνειδήτων και μεθοδευμένων καθυστερήσεων των συνταξιοδοτικων αποφάσεων, έφτασαν να αποδιδονται συντάξεις υστέρα απο 3,5 χρόνια για τις απλές, 4,5 χρόνια για τις μικτές -διαδοχικες, 8 χρόνια για τις επικουρικές και τα εφάπαξ.

Ακόμη και οι προσωρινές συντάξεις, επιπέδου φτωχοκομείου των 350 ευρώ, αποδίδονται μετά ένα χρόνο!.

Αυτό επιτυγχάνεται με την πλήρη απογύμνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, τα αλλεπάλληλα εμπόδια εφαρμογής πολύπλοκων αντιασφαλιστικών διατάξεων που αλλάζουν συνεχώς, τη συνεχή όλο και μεγαλύτερη διασπορά των υπηρεσιών κλπ. Αυτό δεν ανατρέπεται με τις πανομοιότυπες εδώ και χρόνια εξαγγελίες του κάθε νέου υπουργού Εργασίας, ούτε βέβαια με την πρόσφατη εξαγγελία για ανάμιξη ιδιωτών, που θα χειροτερεύσει τα πράγματα.

Μετα τα αλλεπάλληλα διαβήματά μας, καταγγελίες, αποφάσεις Γ. Συνελεύσεων, εκδηλώσεις κλπ, στείλαμε σχετικό κείμενο και στην Ευρωβουλή και στα κόμματά μας του Κοινοβουλίου. Τους καλούσαμε να παρέμβουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την αναστροφή αυτής της καταστροφικής εξέλιξης, που οδήγησε πλήθος συνάδελφων στην φτώχεια και απόγνωση και να μας αποδοθούν άμεσα όσα μας οφείλονται.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Γιάννης Τσουρουνάκης εκτελών χρέη Γ. Γραμματέα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: