Σωτήρης Πουλικόγιαννης: «Να, που λέτε ότι δεν γίνεται τίποτα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν το κρύβουμε. Μας είχε λείψει μια επιτυχία σαν αυτή των συναδέλφων στην COSCO. Μας είχε λείψει μια επιτυχία εργαζομένων χωρίς πείρα οργάνωσης, όπως στην Efood που πάτησαν στα πόδια τους, οργανώθηκαν και παίρνουν τα βήματά τους δίπλα μας στο δρόμο του αγώνα. Ανεβάζει κι εμάς ένα μπόι…»

Στις 21 του Σεπτέμβρη 2021 το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Υπογράφηκε με την Ένωση των Εργοδοτών ΣΕΝΑΒΙ η νέα Σ.Σ.Ε. Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών για το 2022, με έναρξη ισχύος από 1η Οκτωβρίου 2021. Το κείμενο τη ΣΣΕ κατοχυρώνει το σύνολο των κατακτήσεων που είχαμε στην προηγούμενη συλλογική σύμβαση του 2018. Προβλέπει αυξήσεις στα μικτά ημερομίσθια μεσοσταθμικά από 4% έως 4,5% για όλες τις ειδικότητες και μια σειρά θεσμικά αιτήματα που καταφέραμε να αποσπάσουμε με τον αγώνα μας από την εργοδοσία».

Τι προβλέπει η κλαδική συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους; Πώς συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην οργάνωση του αγώνα; Τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για τους εργαζόμενους άλλων κλάδων; Πώς οι κυβερνήσεις βάζουν εμπόδια στην υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως αυτή του Συνδικάτου Μετάλλου;

«Το 902.gr στους χώρους δουλειάς» συνάντησε τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και συζήτησε μαζί του για τον μεγάλο αγώνα των μεταλλεργατών απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, που οδήγησε στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Το 902.gr στους χώρους δουλειάς», σταθμός τρίτος: Μεταλλεργάτες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: