ΣΕΤΞΑ: Η λύση είναι μία – Όλοι στην απεργία! Απεργούμε για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις

Όσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες εργασίας διαμορφώνονται για μας τους εργαζόμενους

19 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 • -Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις
 • -7ωρο 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό
 • -Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ
 • -Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΤΙΣ 9:30πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Αμαλίας 12, Σύνταγμα)

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία και το κράτος της, με απεργία. Με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τα παρατήματα και τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς , να οργανώσουμε παντού, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, με συλλογικές αποφάσεις να οργανώσουμε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Ιούνη.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα μας!

Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δουλεμπορικά παντού.

Όλοι αυτοί που στήριξαν τα μνημόνια, που στηρίζουν την ΕΕ και το ΔΝΤ- θέλουν την ανοχή μας για να συνεχιστεί η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων, πάνω στις στάχτες των μισθών, των δικαιωμάτων μας. Με τα παλιά και τα νέα μέτρα να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Με τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία.

Όλοι τους επενδύουν στη λογική του μικρότερου κακού, στη λογική της αναμονής και των μειωμένων απαιτήσεων, για να περάσουν τη πολιτική τους αναίμακτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Αυτήν την πολιτική υπηρετεί σε διατεταγμένη υπηρεσία η συνδικαλιστική μαφία μέσα στη ΓΣΕΕ. Αυτή τη πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία της Διοίκησης στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, με διευθυντές και εργοδότες να επιδιώκουν να εκλέγονται μέσα στα σωματεία για να τα ελέγχουν, να τα τραβούν με το μέρος τους.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΕΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25.

Αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους κάτω των 25, την ίδια ώρα που στη κυριολεξία μας έκλεψαν το ΕΦΑΠΑΞ που παίρναμε στην 20ετία με αποκλειστικά δικές μας εισφορές. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η λεγόμενη επιστροφή στη κανονικότητα σημαίνει ότι δε θα μας επιστρέψουν τίποτα από ότι μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙA ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ !

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    • -Καμία συζήτηση για τις νέες απαιτήσεις των Ξενοδόχων.

    • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

    • -Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις.

    • -Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και διεύρυνση τους σε άλλες ειδικότητες, σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.

    • -Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Β.Α.Ε.

    • -Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ, επέκταση του και στον Επισιτισμό.

    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.

    • -Να καταργηθεί ο νόμος για τις διαδοχικές ορισμένου χρόνου συμβάσεις που κρατάνε σε ομηρία τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια. Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει τις απεριόριστες ορισμένου χρόνου συμβάσεις για τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου.

    • -Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια fullseason, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζομένων, με δικαίωμα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.

    • -Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΤΙΣ 9:30πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Αμαλίας 12, Σύνταγμα)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: