ΣΕΘΕΑ: Γράψου στο σωματείο σου, κανείς δεν περισσεύει!

Για να είμαστε ακόμα πιο πολλοί και δυνατοί, που παλεύουμε για τα συμφέροντα της τάξης μας. Για αγώνες μαζικούς, ενωτικούς και ταξικούς, για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα, γιατί τον πλούτο εμείς τον παράγουμε.

Συνάδελφοι,

Με την τεράστια εμπειρία της τελευταίας δεκαετίας, έχουμε πείρα και κριτήριο για να δώσουμε απαντήσεις. Με τη συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, ξεχαρβάλωσαν τα δικαιώματα μας, «βάλαμε πλάτη» για να βγούμε από την κρίση τους. Τώρα με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, ράβεται το κοστούμι που θέλουν να φορέσουν ξανά στους εργαζόμενους, για να δεχτούμε την ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη αυτό που διαμορφώνεται από τις ΠΝΠ της κυβέρνησης είναι αφενός οι κάθε είδους διευκολύνσεις και ενισχύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και αφετέρου τα «έκτακτα» μέτρα στο όνομα των «ειδικών συνθηκών» για τους εργαζόμενους που ήρθαν για να μείνουν με νέες απώλειες και νέες θυσίες για μας. Αυτά τα «έκτακτα» μέτρα δεν είναι κάποιο «πλέγμα προστασίας» των εργαζόμενων, όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς διεύρυνσης της ευελιξίας και των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο έδαφος της μέχρι τώρα αντεργατικής νομοθεσίας, που οδηγεί σε παραπέρα απαξίωση της θέσης των εργαζομένων, προκειμένου να προφυλαχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερη αν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνδικαλιστική εκπροσώπηση στον κλάδο που να πατάει πάνω στις δικές μας ανάγκες. Σωματείο που θα δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις για μαζική δράση, για την οργάνωση της αντεπίθεσης, ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις και πολιτικές, ώστε να αναχαιτίζει τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την αδήλωτη-μαύρη εργασία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, την απλήρωτη υπερωρία, τα εργατικά ατυχήματα κ.α. Συνδικαλιστική εκπροσώπηση με μαζικούς, ταξικούς αγώνες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, μακριά από ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και άλλα εργοδοτικά σωματεία. Ταξικό σωματείο μακριά από συντεχνιακές λογικές που υπήρχαν στον κλάδο μας. Σωματείο που να ενώνει τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι να βάζει πλάτη με την πολυδιάσπασή του στο να περνάνε χωρίς κανένα αγώνα μια σειρά μέτρα ενάντια στα δικαιώματα μας

Το Σωματείο μας από την ίδρυση του έχει θέσει ως στόχο να γίνει το αποκούμπι όλων των συναδέλφων στο Θέαμα – Ακρόαμα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, εργασιακής σχέσης, ηλικίας, θρησκείας κτλ. Ο τεχνικός ήχου, ο φωτιστής, ο ταμίας, ο τεχνικός σκηνής, ο ηχολήπτης, ο ενδυματολόγος, ο υπάλληλος γραφείου παραγωγής, ο εικονολήπτης, ο μπούμαν, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντίθετα έχουμε κοινά προβλήματα, κοινό αντίπαλο.

Έχουμε πληρώσει αρκετά. Δεν θα πληρώσουμε ούτε την πανδημία ούτε τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στο σωματείο, στον αγώνα, στην απεργία, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά.

Για να είμαστε ακόμα πιο πολλοί και δυνατοί, που παλεύουμε για τα συμφέροντα της τάξης μας.
Για αγώνες μαζικούς, ενωτικούς και ταξικούς, για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα, γιατί τον πλούτο εμείς τον παράγουμε.

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!
Γράψου κι εσύ στο ΣΕΘΕΑ γιατί κανείς δεν περισσεύει: https://sethea.gr/new-mebers-applications/
ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: