ΣΕΤΕΠΕ: Απαιτούμε να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στην ώρα του

Το Συνδικάτο με αφορμή το Δώρο Πάσχα, θα οργανώσει περιοδείες στους εργασιακούς χώρους της πόλης και θα παρέμβει όπου διαπιστωθούν εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Συναδέλφισα, συνάδελφε,

Μας είπαν απ τη κυβέρνηση ότι «η επιστροφή στη κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις», αλλά κανείς τους δεν λέει ότι η πλειοψηφία των αντεργατικών μέτρων ήρθε για να μείνει. Μας είπαν ότι «γίνεται μια ομπρέλα προστασίας για όλους» αλλά κανείς τους δε λέει για το τι θα γίνει με τους περίπου 115000 ανέργους των τελευταίων ημερών. Των ακόμα περισσότερων εποχικά εργαζόμενων του κλάδου, που βλέπουν τα μεροκάματα του καλοκαιριού να απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Μας είπαν ότι «χτίζεται ένα νέο Ε.Σ.Υ.» την ίδια ώρα που και αυτή και η προηγούμενες κυβερνήσεις, το είχαν κάνει «σουρωτήρι» με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό κ.α. Δε τολμάνε να ακουμπήσουν, πόσο μάλλον να επιτάξουν, τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, ενώ τη προηγούμενη βδομάδα βγάζανε όλη τη χολή τους με αστυνομικές δυνάμεις και διάφορα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ενάντια στους υγειονομικούς που κινητοποιούνταν στη παγκόσμια μέρα δράσης για την υγεία.

Την ίδια ώρα, σωρηδόν τα μέτρα θωράκισης του κεφαλαίου. Αναβολή της καταβολής εισφορών και Φ.Π.Α., χρηματοδότηση με ζεστό χρήμα των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέχρι και την δυνατότητα να λειτουργούν για 6 μήνες με το 50% του προσωπικού τους, γλιτώνοντας έτσι το 50% των μισθών. Και θα έρθουν ακόμη περισσότερα (βλέπε επιστολή ΣΕΤΕ προς τον πρωθυπουργό).

Απαιτούμε να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στην ώρα του

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούμε ακόμα και σ αυτές τις συνθήκες, να διεκδικήσουμε με όλους τους τρόπους αυτά που μας κλέβουν. Το Δώρο Πάσχα ήταν ένα μικρό αποκούμπι στα δυσβάστακτα έξοδα της λαϊκής οικογένειας. Κόψανε τον μισθό μας στη μέση, οι λογαριασμοί σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση κ.α παραμένουν στο ακέραιο. Δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπειά μας.

Το Συνδικάτο με αφορμή το Δώρο Πάσχα, θα οργανώσει περιοδείες στους εργασιακούς χώρους της πόλης και θα παρέμβει όπου διαπιστωθούν εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: