Ψήφος με… την “ευχή του εργοδότη”! – Τραγέλαφος και ηλεκτρονικά μαγειρέματα στις εκλογές του σωματείου στον Γερμανό!

Ο μεγάλος όγκος των μελών του σωματείου, που είναι εργαζόμενοι στα καταστήματα, υποχρεώθηκε να ψηφίσει με την παρουσία των προϊσταμένων τους που ήταν υποψήφιοι… και με διάφορους παρατρεχάμενους της ΟΜΕ που «βοηθούσαν» τους συναδέλφους να ψηφίσουν…

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΣΚ-ΟΤΕ για όσα κωμικοτραγικά έγιναν κατά τη διαδικασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ψηφοφορίας στο σωματείο εργαζομένων
στην εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Αθήνα, 14 Ιούλη 2021

Όπως γνωρίζετε οι εκλογές στο σωματείο ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ έγιναν την περασμένη εβδομάδα με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Όπως τονίσαμε από την 1η στιγμή η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βάζει στο στόχαστρο την ζωντανή λειτουργία των σωματείων, χωρίς ζωντανές διαδικασίες, με τους εργαζόμενους απομονωμένους, ώστε να είναι έρμαια στις πιέσεις και τις αποφάσεις της εργοδοσίας. Κατά την διαδικασία αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία μυστικότητα της ψήφου και κατά την «καταμέτρηση» προέκυψαν τεράστια ζητήματα διαβλητότητας. Αυτό φάνηκε και από την τραγελαφική διαδικασία και από τα ηλεκτρονικά μαγειρέματα των αποτελεσμάτων που βγάζουν μάτι. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν:

  1. 1. Το μητρώο ψηφισάντων δεν το γνώριζε ούτε το ΔΣ, ούτε οι επικεφαλής των συνδυασμών.
  2. 2. Μέχρι την Παρασκευή 2/7 ήταν γνωστό ότι οι εκλογές θα γίνονταν 5-9 Ιούλη με φυσική παρουσία. Η εφορευτική, άλλαξε από μόνη της την απόφαση και όρισε τις εκλογές για 7-9 Ιούλη με αποκλειστικά ηλεκτρονική ψηφοφορία, παραβιάζοντας το καταστατικό και τις αποφάσεις του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης.
  3. 3. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία η εφορευτική επιτροπή που ελέγχεται απόλυτα από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, επικαλέστηκε την πανδημία και την προστασία των εργαζομένων, για τους οποίους δεν έχει βγάλει άχνα, όταν μέχρι και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και να πηγαινοέρχονται στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας.
  4. 4. Το ΔΣ δεν ενημερώθηκε ποτέ για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί, πόσο κοστίζει, αν πάρθηκαν προσφορές, γενικότερα δεν ρωτήθηκε και δεν πήρε καμία απόφαση. Μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας, ουδείς γνώριζε με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.
  5. 5. Όλως τυχαίως, ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας που διεξήγαγε την διαδικασία, είναι και συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, δηλαδή γνωστός στους κύκλους των Πανογόπουλου – Κιουτσούκη – Καραγεωργόπουλου, από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
  6. 6. Ο μεγάλος όγκος των μελών του σωματείου, που είναι εργαζόμενοι στα καταστήματα, υποχρεώθηκε να ψηφίσει με την παρουσία των προϊσταμένων τους που ήταν υποψήφιοι… και με διάφορους παρατρεχάμενους της ΟΜΕ που «βοηθούσαν» τους συναδέλφους να ψηφίσουν….
  7. 7. Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα που τους απέκλειαν από την διαδικασία.
  8. 8. Όποιος γνώριζε τον κωδικό που είχε αποσταλεί στα εταιρικά mail, μπορούσε να ψηφίσει αντί οποιουδήποτε συναδέλφου, αφού δεν υπήρχε καμία άλλη διαδικασία ταυτοποίησης.
  9. 9. Την Παρασκευή 09/07/2021 στις 00 κατά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής κάλπης, η εφορευτική θα άνοιγε την πλατφόρμα και οι επικεφαλής θα παίρναμε τα αποτελέσματα. Αντ΄ αυτού άρχισαν μετά τις 20.30 να έρχονται αποτελέσματα με sms στα κινητά της εφορευτικής, άγνωστο από ποιον! Το σύνολο των ψήφων που μας ανακοινώθηκε ήταν διαφορετικό από το άθροισμα των ψήφων σε κάθε τοπική διοικούσα.
  10. 10. Η εφορευτική έληξε την διαδικασία δίνοντας μας ανεπίσημο αποτέλεσμα και χωρίς την σταυροδοσία των υποψηφίων, ανανεώνοντας το ραντεβού για Δευτέρα 12/07/2021 και 00μμ. Το αποτέλεσμα της Δευτέρας ήταν διαφορετικό από αυτό της Παρασκευής!
  11. 11. Υπήρξε υποψήφιος που πήρε περισσότερους σταυρούς από τα ψηφοδέλτια που πήρε η παράταξή του.
  12. 12. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας φέρεται να έλαβε 0 (μηδέν) σταυρούς. Προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι ούτε ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του.
  13. 13. Μέχρι και σήμερα ούτε η εφορευτική επιτροπή, ούτε η εταιρεία που ανέλαβε την διαδικασία (web2social), δεν έχουν δώσει επίσημα αποτελέσματα. Και πως να το δώσουν, αφού, με τα ηλεκτρονικά μαγειρέματα που έγιναν, δεν μπορεί κανείς, ούτε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να υπερασπιστούν και να υπογράψουν τα «αποτελέσματα»

Είναι προφανές ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορία είναι ένα αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, και την οποία σπεύδουν να εφαρμόσουν οι δυνάμεις που υπηρετούν πιστά τους στόχους κυβέρνησης και εργοδοσίας, με στόχο τον πλήρη έλεγχο των σωματείων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στο μυαλό κανενός εργαζόμενου. Όλα όσα έγιναν στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ εκθέτουν όσους έλαβαν την άθλια απόφαση αυτές να γίνουν ηλεκτρονικά και αποκαλύπτουν το σχέδιο τους στα μάτια και του πλέον φανατικού υποστηρικτή τους. Το «αποτέλεσμα» των εκλογών είναι αναξιόπιστο και για αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγνωριστεί από κανένα. Οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν και να γίνουν όπως προβλέπεται στο καταστατικό, με φυσική παρουσία και κάλπη.

ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: