Προσαγωγή του προέδρου και του γραμματέα του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής στην επιχείρηση “Βαϊράμογλου”

Οι συνδικαλιστές διεκδικούσαν την ανάκληση των 6 πρόσφατων απολύσεων από την εταιρεία, που κάλεσε την αστυνομία για να παρεμποδίσει την επικοινωνία του συνδικάτου με τους εργαζόμενους.

Το ρόλο της ως “εταιρεία σεκιούριτι” ιδιωτικών επιχειρήσεων επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ, η οποία με ιδιαίτερη σπουδή κατέφτασε σήμερα το πρωί έξω από την επιχείρηση “Βαϊράμογλου” στον Κολωνό, όπου το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής πραγματοποιούσε κινητοποίηση ενάντια στις 6 απολύσεις που έχει προβεί η εργοδοσία μέσα σε δυο εβδομάδες, τη στιγμή μάλιστα που οι σύζυγοι δυο εκ των απολυμένων περιμένουν παιδί.

Ενώ το αστυνομικό τμήμα της περιοχής κώφευε επιδεικτικά στις οχλήσεις του συνδικάτου, που εδώ και μέρες προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους και παρανόμως εμποδίζεται από την εργοδοσία, έσπευσε ταχύτατα σήμερα στο σημείο, μετά την κλήση του από τα αφεντικά, αφού για πέμπτη συνεχόμενη φορά οι συνδικαλιστές παρακωλύθηκαν στην επικοινωνία – ενημέρωση με τους εργαζόμενους. Εκεί προχώρησε στην προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, του Στάθη Σταθουλόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, μέλους των ΔΣ της Ομοσπονδίας του κλάδου και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μέλους της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ και του Γιάννη Βασιλού, γραμματέα του Συνδικάτου, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας και στελέχους του ΚΚΕ.

Τις προσαγωγές κατήγγειλε η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ, αναδεικνύοντας τη σύνδεση μεταξύ του περιστατικού και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για επί τα χείρω αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, αλλαγές που δε θα περάσουν, όπως τονίζει η ΤΟ, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Το Συνδικάτο Φαρμάκου διεκδικεί την ανάκληση των απολύσεων κι από το πρωί διάβαζε με ντουντούκες την ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους, αναρτώντας παράλληλα πανό με το σύνθημα “Πάρτε πίσω τις απολύσεις”, όπως ανέγραψε και στο δρόμο μπροστά από την επιχείρηση, η οποία είχε κλειδαμπαρώσει τους εργαζόμενους, βάζοντας τσιράκια της εργοδοσίας να παρεμποδίζουν την είσοδο στο συνδικάτο. «Μόνο αν οργανωθούμε και ενώσουμε τις φωνές μας μπορούμε να αντεπιτεθούμε. Δεν είναι παντοδύναμοι, όπως θέλουν να νομίζουμε. Αν ήταν έτσι δεν θα φοβόταν την παρουσία ή την ύπαρξη του Συνδικάτου στον χώρο. Φοβούνται τους οργανωμένους εργάτες, όχι τον καθένα μόνο του!», τόνισε το συνδικάτο προς τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ, όπως και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προασχθέντων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: