Πλούσια δράση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες από το ΣΕΤΕΠΕ (ΦΩΤΟ)

Πλούσια δράση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Ενημέρωση από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής:

Πλούσια δράση ανέπτυξε το συνδικάτο μας τις προηγούμενες μέρες, με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις κλπ. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σημαντική συμμετοχή και επιτυχία είχε η σύσκεψη που οργάνωσε  το Συνδικάτο μας μαζί με τους συλλόγους της ΟΓΕ, στο ΕΚΘ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι έδωσαν το παρών , υπήρξε πλούσια κουβέντα γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους  χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή τους. Ήρθε πλούσια πείρα από όσα βιώνουν :από τους μικρούς μισθούς και τα βραδινά ωράρια, την εντατικοποίηση και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μέχρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενες μητέρες και έγκυες συναδέλφισσες. 

Αναδείχτηκε η ανάγκη συσπείρωσής των γυναικών στα σωματεία και τους φορείς, το ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρό σε όλες τις συναδέλφισσες στον κλάδο ότι  καμία δεν πρέπει να μείνει μόνη της, αλλά μέσα από το οργανωμένο  γυναικείο κίνημα αλλά και μέσα από το εργατικό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει της αρμόζει στην κοινωνία. 

Έγινε κουβέντα για τις ρίζες της καταπίεσης που βιώνει η γυναίκα σήμερα που βρίσκονται βαθιά μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, αλλά και για την αναγκαιότητα κοινής δράσης και πάλης για όλα αυτά τα ζητήματα και με τους άντρες συναδέλφους, απέναντι στους εκμεταλλευτές μας. παρατέθηκαν παραδείγματα από αγώνες που σήκωσαν οι γυναίκες και αποτελούν παρακαταθήκη για την από εδώ και πέρα δράση.

Τέλος συζητήθηκε ο από εδώ και πέρα σχεδιασμός. Το πως θα απλώσει αυτή η δουλεία όσο πιο πλατιά γίνετε, πως θα μπουν όλο και περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες στην μάχη και πως θα διεκδικήσουν από καλύτερη θέση τα συγκεκριμένα πλαίσια που μπήκαν από την συζήτηση. Μπήκε ως πρώτος σταθμός το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στις 26/02 και η ημέρα της γυναίκας στις 08/03.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

Το Συνδικάτο μας μαζί με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, το ΣΜΑΕΘ, το Σωματείο  Ιδιωτικών υπαλλήλων και τον Σύλλογο Γυναικών Τούμπας, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Σύλλογο Γυναικών Τούμπας. 

Στην σύσκεψη έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειές με την ακρίβεια, αλλά και την πανδημία. Μπήκε μπροστά το ότι σήμερα είναι πιο επίκαιρο ποτέ να διεκδικήσουμε δωρεάν υγεία, με στελέχωση των νοσοκομείων, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κλπ. Επίσης έγινε κουβέντα για την επίθεση που δέχεται ο λαός με την ακρίβεια που μπαίνει σαν θηλειά στο λαιμό των περισσοτέρων.

Η σύσκεψη κατέλειψε με προγραμματισμό της από εδώ και πέρα δράσης με παρεμβάσεις και εξορμήσεις από τα εργατικά σωματεία με στόχο την επιτυχία του συλλαλητήριού στις 26/ 02. 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας βρέθηκε στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας μαζί με τους εργαζομένους της νηματουργίας, που ζητάνε να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις και να δοθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα 7 μηνών. 

Το Συνδικάτο μας θα είναι έμπρακτα στο πλάι των εργαζομένων που ζητάνε το δίκιο τους, και στηρίζει τον αγώνα τους. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: