Pizza Fan: Η πανδημία πανδημία, οι νεκροί νεκροί και τα κέρδη κέρδη…

Αποστάσεις ασφαλείας επιβάλλει η κυβέρνηση στις παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Βουλιαγμένης, αλλά «ξεχνάει» τους χώρους εργασίας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο σε απόσταση αναπνοής.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Κανένας συνάδελφος χωρίς εισόδημα, χωρίς διασφάλιση των θέσεων εργασίας,
χωρίς την κάλυψη όλων των αναγκών πρόληψης και περίθαλψης

Συνάδελφοι/ισσες στη Pizza Fan,

Στις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας, οι εργαζόμενοι του κλάδου χρειάζεται με ψυχραιμία και ευθύνη να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κατάσταση που διαμορφώνεται από την εξέλιξη της πανδημίας για τη ζωή, την υγεία και το εισόδημά μας, την ανάγκη να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Μαζί με την αναγκαία και απαραίτητη ευθύνη που ο καθένας μας έχει για την προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του, εμείς προβάλλουμε την συλλογική ευθύνη που έχουμε ως εργαζόμενοι, ώστε να μην πληρώσουμε τις επιπτώσεις μιας πανδημίας που επιδεινώνεται από το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί αφήνουν στην κυριολεξία ξεκρέμαστους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Επισιτιστικά καταστήματα κλειστά, εποχικά ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν, και όσα έχουν δωδεκάμηνη λειτουργία ετοιμάζονται να κλείσουν. Από την άλλη πλευρά ήδη έχουν παρθεί τα πρώτα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων..

Η πανδημία πανδημία, οι νεκροί νεκροί και τα κέρδη κέρδη…

Αποστάσεις ασφαλείας επιβάλλει η κυβέρνηση στις παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Βουλιαγμένης, αλλά «ξεχνάει» τους χώρους εργασίας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο σε απόσταση αναπνοής. Εκεί αρχίζει η «δημοκρατία» των εργοδοτών οι οποίοι έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και πατώντας βέβαια στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ βλέπουν την συγκεκριμένη κατάσταση σαν μια ευκαιρία για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. Σήμερα ανάγκη είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Αλήθεια τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος που εξοντώνεται σωματικά και ψυχικά με ατέλειωτα ωράρια, άθλιους μισθούς και μεροκάματα τα οποία καταβάλλονται πάντα με πολύμηνες καθυστερήσεις;

Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στην εταιρία και ιδιαίτερα οι διανομείς, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία σχετικά με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Οι συνάδελφοι διανομείς συνεχίζουν να δουλεύουν με κακοσυντηρημένα μηχανάκια, με δικά τους έξοδα, χωρίς μέτρα ασφάλειας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, τη ζωή τους κάθε μέρα με περισσότερες υπερωρίες και εντατικοποίηση.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να συσπειρωθείτε στο Συνδικάτο, να κάνετε μαζικές εγγραφές, να το ισχυροποιήσετε ακόμα περισσότερο. Να επιβάλλουμε με τη δύναμή μας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερα μεροκάματα, καλύτερη ζωή.

Εν τέλει να πάρουμε οριστικά και αμετάκλητα αποστάσεις ασφαλείας από την αβεβαιότητα, το φόβο, την εκμετάλλευση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210 3830380 & 210 3829241.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • -Αν για οποιοδήποτε λόγο, εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τότε, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να παίρνει ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές.
  • -Άμεση αποσυμφόρηση των τηλεφωνικών κέντρων. Να δίνονται εναλλάξ άδειες σε όλους τους εργαζόμενους με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη. Καμία σκέψη για κανονική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών.
  • -Μέτρα για την ασφάλεια των διανομέων. Το δίκυκλο, το κόστος συντήρησης, τα καύσιμα, καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας να καλύπτονται από την επιχείρηση.
  • -Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας (δύο μέτρα) μεταξύ των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • -Με ευθύνη της εργοδοσίας να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση. Απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών, μάσκες, γάντια κλπ.
  • -Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να μη γίνει αναστολή του δώρου Πάσχα.
  • -Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής σχέσης. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
  • -Να δοθεί επιπλέον έκτακτο βοήθημα για να στηριχτεί το οικογενειακό μας εισόδημα.
  • -Να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις άμεσα για 48ώρη απολύμανση. Να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Καμία άνευ αποδοχών άδεια. Άδεια με πλήρεις αποδοχές.
  • PIZZA FAN να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος για τακτικούς προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους από το φαινόμενο της διασποράς του ιού.
  • -Να ανανεωθούν εδώ και τώρα όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • -Συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών στην εταιρεία, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της εργοδοσίας, των εργαζόμενων και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις ανάγκες που προκύπτουν στους χώρους δουλειάς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: