“Πάρτε πίσω τον νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά” – Με γιγαντοπανό στο Ενετικό Λιμάνι υποδέχτηκαν τον Μητσοτάκη σωματεία στα Χανιά

Εκτός από την κυβέρνηση, τα σωματεία στηλιτεύουν και τη στάση του τοπικού εργατικού κέντρου, που ευθυγραμμισμένο με τη ΓΣΕΕ δεν έχει καν προκηρύξει απεργία για τις 3 Ιούνη.

Με μια κίνηση συμβολισμού, αλλά και ουσίας, ετοίμασαν την κατάλληλη υποδοχή στην πρωθυπουργική επίσκεψη, μια σειρά ταξικών σωματείων στα Χανιά, ενόψει και τις απεργίας της 3ης Ιουνίου.
Μέλη των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ άνοιξαν γιγαντοπανό στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου αναγραφόταν πως “Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας! Πάρτε πίσω τον νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά”. Εκτός από την κυβέρνηση, τα σωματεία στηλιτεύουν και τη στάση του τοπικού εργατικού κέντρου, που ευθυγραμμισμένο με τη ΓΣΕΕ δεν έχει καν προκηρύξει απεργία για τις 3 Ιούνη. Όπως σημειώνεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν:
Τα σωματεία του νομού Χανίων που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, όπως αρμόζει σε αυτόν και την κυβέρνησή του.
Στον βραχίονα του Παλιού Λιμανιού των Χανίων κρεμάστηκε πανό, με το σύνθημα που βροντοφωνάζει όλη η Ελλάδα: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ».
Η ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ, θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γυρίζουν την εργατική τάξη έναν αιώνα πίσω!
Να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν!
Τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, καλούμε όλα τα σωματεία του νομού να πάρουν τώρα αγωνιστικές, απεργιακές αποφάσεις, να προετοιμάσουμε τη δράση μας για την επιτυχία της απεργίας στις 3 του Ιούνη, σαν βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.
Καλούμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων να κηρύξει απεργία και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.
Με τη δράση, τις πρωτοβουλίες, τον αγώνα και την συμμετοχή μας στην απεργία, στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, ότι στα πολεμικά τους ανακοινωθέν, δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε, από το να απαντήσουμε με πόλεμο, με τα δικά μας όπλα.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ!
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Χανίων
Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων
Σωματείο Τροφίμων – Ποτών ν. Χανίων
Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
Δελτίο τύπου και φωτό από τον τοίχο του Nikos Zografakis
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: