Πάρτε πίσω τις απολύσεις – Οι βιομήχανοι δεν ξέρουν ούτε πού είναι ο διακόπτης από τα εργοστάσιά τους

Παρέμβαση στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Όμιλος Carlsberg) στον Ασπρόπυργο.
Αυτοί που περισσεύουν δεν είναι οι εργάτες. Είναι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς εμάς. Στη χασούρα μας θέλουν συνέταιρους, αλλά στα κέρδη ξένους.

Χτες το πρωί, αντιπρσωπεία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής βρέθηκε από τα χαράματα στην πύλη της αποθήκης της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στον Ασπρόπυργο και πραγματοποίησε παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις του πολυεθνικού ομίλου Carlsberg, που είναι μόνο η αρχή στον αντεργατικό σχεδιασμό της εταιρίας.

Το Συνδικάτο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο της συνάντησης με τη διοίκηση της εταιρίας και τους κάλεσε να δώσουν βροντερό “παρών” στην απεργία της Πέμπτης, για να μπει φρένο στα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε ότι η διοίκηση απέφυγε να δεσμευτεί πως δε θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις στο μέλλον. Αυτό αποδεικνύει πόσο κάλπικο είναι το κυβερνητικό αφήγημα για την προστασία των θέσεων εργασίας και πάει χέρι-χέρι τόσο με την άγρια καταστολή των αγώναν, όσο και με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ενάντια στο οκτάωρο και στο δικαίωμα στην απεργία.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, δείχνοντας στην πράξη πως χωρίς τη δική μας τάξη γρανάζι δε γυρνά.

Οι βιομήχανοι δεν ξέρουν ούτε πού είναι οι διακόπτες στα εργοστάσιά τους. Οι εφοπλιστές ούτε την άγκυρα δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους.

Και αυτό αποδεικνύει ποιος ακριβώς περισσεύει από την παραγωγή. Οι εργάτες που βλέπουν το φάσμα της απόλυσης, ή τα παράσιτα που πλουτίζουν από τα κέρδη τους.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σχοινάς, Πρόεδρος του Συνδικάτου, τόνισε πως “θα μας βρουν απέναντί τους”. Κάλεσε τους εργαζόμενους στην απεργία της Πέμπτης 26 Νοέμβρη και κατήγγειλε το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Η ανακοίνωση που μοίραζε το Συνδικάτο στους εργαζόμενους τους ενημέρωνε για την πρόθεση της εταιρίας να μην ανακαλέσει τις απολύσεις, σημείωνε το όργιο καταστολής την περασμένη Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας και καλούσε τους εργάτες να σκεφτούν τη φιλοσοφία της εταιρίας που συμπυκνώνεται στη φράση: “στη χασούρα θέλουν να είμαστε συνέταιροι, αλλά στα κέρδη ξένοι.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη χτεσινή παρέμβαση του Συνδικάτου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: