Παράνομη απόλυση τεχνικού από το “Sport 24” λόγω στάσης εργασίας – Καταδικάζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Περιστατικά σαν αυτά καταδεικνύουν ολοφάνερα τις στοχεύσεις των σχεδιασμών του υπουργού Εργοδ… Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για καθιέρωση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις απεργίες και τα ηλεκτρονικά μητρώα φακελώματος των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται

Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε η εργοδοσία του ραδιοσταθμού “Sport 24”, απολύοντας, κόντρα ακόμα και στα ελάχιστα ψήγματα εργατικής νομοθεσίας που έμειναν όρθια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι ετοιμάζεται να σαρώσει η τωρινή, εκλεγμένο μέλος της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας), που συμμετείχε χθες στη στάση εργασίας της Ένωσης των ΜΜΕ, στα πλαίσια της Πανεργατικής απεργίας. Όπως επισημαίνεται και στη σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, περιστατικά σαν αυτά καταδεικνύουν ολοφάνερα τις στοχεύσεις των σχεδιασμών του υπουργού Εργοδ… Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για καθιέρωση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις απεργίες και τα ηλεκτρονικά μητρώα φακελώματος των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βάλουν φραγμό στη λαίλαπα της αυθαιρεσίας των αφεντικών, η οποία ολοένα και περισσότερο αποκτά και θεσμική νομιμοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοσταθμού για την προκλητικά παράνομη απόλυση εργαζόμενου τεχνικού στο σταθμό τη μέρα της Πανεργατικής απεργίας, επειδή συμμετείχε στη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι Ενώσεις των ΜΜΕ.

Ο συνάδελφος απολύεται εξαιτίας της ιδιότητας του ως μέλος της ΕΤΕΡ, πράγμα που θα αποτελέσει μπούσουλα για τα αφεντικά για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τον υπό ψήφιση νόμο Βρούτση για τα ηλεκτρονικά μητρώα των Συνδικάτων και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Η στάση της εργοδοσίας έχει τη δική της ταξική λογική αφού επιδίωξη όλων των αφεντικών είναι να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς, για να δουλεύουμε με ψίχουλα ενισχύοντας την ανάπτυξη τους. Αυτό άλλωστε είναι το δικό του δίκιο, αυτός είναι ο νόμος για κάθε κεφαλαιοκράτη.

Από την πλευρά μας οι εργαζόμενοι χρειάζεται τώρα να διαλέξουμε το δικό μας ταξικό δρόμο.

Με οργάνωση, ενότητα και αλληλεγγύη να απαντήσουμε αγωνιστικά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλο τον κλάδο, σε κάθε κλάδο διεκδικώντας το δικό μας δίκιο κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, στην πολιτική τους και τα κόμματά τους που την υπηρετούν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Άμεσα διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ΣΣΕ, για όλους τους εργαζόμενους με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών – μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη ένταση από το ΣΥΡΙΖΑ για να βρει στρωμένο το έδαφος για την πρόσφατη σφοδρή αντεργατική επίθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι πλειοψηφίες των Ενώσεων στα ΜΜΕ είναι συνυπεύθυνες με τη στρατηγική τους επιλογή του “κοινωνικού εταιρισμού”, της πρόσδεσης στο άρμα των συμφερόντων αφεντικών και κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι, από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς να δράσουν πρωτόβουλα, αγωνιστικά κόντρα σε αφεντικά και κυβερνήσεις, βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, διεκδικώντας δικαιώματα και απαιτώντας από τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να οργανώνουν αγώνες με βάση τα δικά μας εργατικά συμφέροντα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: