Όσοι επιχείρησαν να βάλουν στον γύψο τους αγώνες, έσπασαν τα μούτρα τους

Εμείς οι Οικοδόμοι ξέρουμε την απάντηση! Την έχουμε δώσει στους δρόμους του αγώνα! Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε! Δηλώνουμε απειθαρχία!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 01/7/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που βάζει τους αγώνες των εργαζόμενων  στο γύψο!

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου καταδικάζει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων που κατέθεσε η  κυβέρνηση της ΝΔ για συζήτηση στη Βουλή, με το οποίο   ενισχύει τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να συγκεντρώνονται, να απεργούν για τα δικαιώματά τους.

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο,  η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να δέσει χειροπόδαρα το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα  ικανοποιώντας μια πάγια παραγγελιά του κεφαλαίου για αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε οργανωμένης συλλογικής αντίδρασης απέναντι στην αντιλαϊκή  πολιτική της.

Ξεδιάντροπα  επαναφέρει τις πιο μαύρες ιστορικές περιόδους που γνώρισε ο λαός μας, βάζοντας ξανά τον αστυφύλακα επόπτη και κριτή του περιεχομένου της δράσης των συνδικάτων να αποφασίζει ποια απεργία είναι νόμιμη, ποια πορεία και διαδήλωση δεν τηρεί  το πλαίσιο που βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνηση,  ποιες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες και να βγάζει απαγορεύσεις!

Με το  “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα συλλαλητήρια, στις συνελεύσεις.

Θέλουν να βάλουν τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο. Με τα «χουντοκατασκεύασματα» νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα έχουν ελεύθερο το πεδίο να υλοποιούν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες!

Όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εμείς οι Οικοδόμοι ξέρουμε την απάντηση! Την έχουμε δώσει στους δρόμους του αγώνα!

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε!

Δηλώνουμε απειθαρχία!

Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των οικογενειών μας!

ΤΟ Δ.Σ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: