Όλοι στην απεργία στις 12 Γενάρη – Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Όλοι στην απεργία, αποφάσεις ΕΚ και Ομοσπονδιών την Παρασκευή 12 Γενάρη. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η ώρα της μάχης και της οργάνωσης έφτασε! Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο με αντιλαϊκά μέτρα, μες στη βδομάδα, με ορίζοντα την άλλη Δευτέρα, στις 15 του μηνός που θα είναι κι η μέρα ψήφισής του στη Βουλή. Οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ δεν άλλαξαν ούτε πλευρό στο μακάριο ύπνο τους, συνεχίζοντας το βρώμικο ρόλο τους, που παραλύει τις αντιστάσεις, εμποδίζει την οργάνωση του αγώνα. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι υπόθεση της βάσης, όλης της εργατικής τάξης, να αντιδράσει, να οργανώσει την άμυνά της, να κάνει τον αγώνα δική της, συλλογική υπόθεση και να τον οργανώσει από τα κάτω.

Το ΠΑΜΕ βάζει το σύνθημα “Όλοι στον αγώνα!”, προγραμματίζει καθημερινές μαζικές δράσεις και καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και σε όλες τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες των επόμενων ημερών. Έχει οριστεί ήδη απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι, αλλά και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Ενώ ήδη έχει σημάνει συναγερμός για την οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας, για να δοθεί μαζική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που κατεβάζει προς ψήφιση.

Όλοι στην απεργία στις 12 Γενάρη - Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Όλοι στην απεργία στις 12 Γενάρη – Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Να πάρει δυναμική απάντηση η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες. Υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων “δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και των πολύμορφων δράσεων τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Τρίτη 9/1: Μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές. Στις 4 μ.μ. όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 10/1: Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30 μ.μ. καλούμε τους εργαζόμενους στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική – λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

Την Πέμπτη 11/1: Προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό – απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 – 14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού – λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: