Οι σύνεδροι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στέλνουν τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ από εκεί που ήρθαν

Την απάντηση που τους άξιζε πήραν εργατοπατέρες της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚ Πατρών, που προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στη σημερινή ψηφοφορία στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Από το συνέδριο είχαν αποκλειστεί ορισμένα σωματεία και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, λόγω σοβαρών παρατυπιών και νοθείας, σε μια προσπάθεια να παρεμποδίζουν την αλλαγή συσχετισμών στο ΕΚ. Η αποτυχία της απερχόμενης διοίκησης να επιτύχει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την παραμονή της στην ηγεσία της ΕΚ, φαίνεται πως τους έκατσε στο στομάχι. Έτσι, τη στιγμή που θα γινόταν η ψηφοφορία με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και τη δικαστική αντιπρόσωπο, ήρθαν στο χώρο οι δυο αρχιπασκίτες Σταυρούλα Νικολάου, απερχόμενη πρόεδρος του ΕΚ και ο Καραγεωργόπουλος από το σωματείο εργαζομένων στο καζίνο του Ρίο, απαιτώντας να υποβάλουν ενστάσεις για τη νομιμότητα της διαδικασίας. Μόνο που δε διέθεταν καμία εξουσιοδότηση ή άλλη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήταν εκλεγμένοι σύνεδροι, έχοντας πρωτοστατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο όργιο νοθείας και παρατυπιών σε σειρά σωματείων. Εξοργισμένοι οι σύνεδροι από την προκλητική συμπεριφορά των εργατοπατέρων και τα πεπραγμένα τους ως σήμερα, αντέδρασαν και τους απώθησαν έξω από το χώρο της ψηφοφορίας, η οποία συνεχίζεται κανονικά.

Ενδεικτικά για το βίο και την πολιτεία των εργοδοτικών συνδικαλιστών Νικολάου και Καραγεωργόπουλου είναι όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

Η μάχη που δίνουμε αυτούς τους μήνες στο ΕΚΠ δεν είναι για τις πλατιές καρέκλες και λουξ αίθουσες που έφτιαξε
η ομάδα Νικολάου – Καραγεωργόπουλου για να συναντιέται με τα αφεντικά. Αυτά τους τα χαρίζουμε! Είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας. Είναι μια μάχη για να είναι το ΕΚΠ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, το αποκούμπι τους, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Είναι μια μάχη για να απομονωθεί η ομάδα Νικολάου –Καραγεωργόπουλου που μαζί με άλλους καλοθελητές των αφεντικών συγκροτούν σήμερα την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που πρόσφατα υπέγραψε με τον ΣΕΒ την άθλια ΕΓΣΣΕ με τους άθλιους μισθούς των 586ευρώ μικτά και των 511 για κάτω των 25χρονών. Είναι αυτοί που με διάφορα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης κρατούν αλυσοδεμένους εκατοντάδες εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμη δουλειά. Είναι αυτοί που διατηρούν δουλεμπορικό γραφείο με συγκαλυμμένο τρόπο, προμηθεύοντας τους εργοδότες με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που οργίασαν με νοθείες και παρατυπίες για να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το ΕΚΠ κατ’ εντολή των εργοδοτών. Ευθύνη έχει και η ηγεσία της ΔΑΚΕ που στήριξε την παραπάνω ομάδα στις νοθείες και παρατυπίες τους και που εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης και καταδίκης των όργιων νοθείας.

Να ορισμένα παραδείγματα:

Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας: Ενώ έβγαζε έναν αντιπρόσωπο για το ΕΚΠ, έκανε εκλογές και φαίνεται ότι ψήφισαν 315 ναυτεργάτες. Στην εκλογική διαδικασία εμφανίστηκαν και ψήφισαν με φυσική παρουσία 22 ναυτεργάτες. Οι υπόλοιποι ψήφισαν με επιστολική ψήφο, πράγμα που δεν το προβλέπει το καταστατικό. Στα πρακτικά έχουν κατατεθεί 37 δηλώσεις ατόμων ότι δεν ψήφισαν ποτέ, ενώ οι 14 από αυτούς έχουν κάνει μήνυση για πλαστογράφιση στοιχείων. Ταυτόχρονα υπάρχει επιστολή ότι 73 από τους ψηφίσαντες «δεν διαμένουν, δεν εργάστηκαν ποτέ και δεν απασχολούνται σε πλοία δρομολογημένα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων
Νήσων».

Σωματείο Εργαζομένων σε Τεχνικά Γραφεία (ΣΕΤΕ): Είναι το σωματείο της πρώην Προέδρου (Νικολάου) του ΕΚΠ. Έκανε εκλογή εφορευτικής επιτροπής στο Αίγιο το Νοέμβρη του 2015 και αρχαιρεσίες στην Πάτρα τον Οκτώβρη του 2016. Στο πρακτικό του δικαστικού φαίνεται ότι ψήφισαν 32 εργαζόμενοι και βρέθηκαν στην κάλπη 32 ψηφοδέλτια. Στα πρακτικά έχει προστεθεί λίστα με 398 ονόματα χωρίς κανένα άλλο στοιχείο και χωρίς υπογραφή δικαστικού, τα οποία ψήφισαν μέσα σε 3ώρες!!!! Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχουν τόσοι εργαζόμενοι σε Τεχνικά Γραφεία στην Αχαΐα.

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» (Καραγεωργόπουλος): Σε διάστημα 3 μηνών έστησε 21 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, εκλέγοντας αντιπροσώπους από άλλες πόλεις για το ΕΚΠ. Δηλαδή αντιπρόσωποι άλλων πόλεων και στις οποίες υπάρχει Εργατικό Κέντρο, θέλουν να εκλέγουν Διοίκηση για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.Έλεος!!!!!!

Καμία ανοχή σε νόθους αντιπροσώπους και ανύπαρκτα σωματεία. Σήμερα γίνεται ένα πρώτο βήμα για να
ξεμπερδέψουμε με τη νοθεία. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό
συνδικαλισμό, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από παρατάξεις όλων των αποχρώσεων και τάσεων που θέλουν το
ΕΚ νεροκουβαλητή των κυβερνητικών εναλλαγών, που το θέλουν εγκλωβισμένο στη συντεχνιακή πάλη, χωρίς προοπτική.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: