Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεκανίκια των Παναγόπουλου – Κιουτσούκη στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ

Η παράταξή της ΑΣΕ – ΟΤΕ υποστήριξε ότι μόνα αρμόδια να κρίνουν ποιος έχει ή όχι το δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάθε συνέδριο είναι τα δικαστήρια και όχι το σώμα του συνεδρίου. Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να καταγγέλλει τις ταξικές δυνάμεις γιατί έθεσαν στο συνέδριο το ζήτημα των διπλοψηφιών!

Το διήμερο 1 και 2 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ). Το συνέδριο που προκηρύχθηκε ως αποτέλεσμα ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν ασχολήθηκε ούτε για 1 λεπτό με κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ (ΣΣΕ, εργολαβίες, δανεική εργασία, εντατικοποίηση, έλλειψη προσωπικού).

Και σε αυτό το συνέδριο οι δυνάμεις που εκπροσωπούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) προσπάθησαν να κάνουν ότι και σε κάθε άλλο εργατικό συνέδριο. Προσπάθησαν, δηλαδή, να μην γίνει νομιμοποίηση των συνέδρων από το σώμα του συνεδρίου αρνούμενοι να μπει σε ψηφοφορία ακόμα και το ζήτημα των διπλοψηφιών που αποκάλυψαν οι ταξικές δυνάμεις! Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι η συνήθης πρακτική των δυνάμεων της «συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ», όπως αποκαλούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Το καινούργιο ήταν ότι, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ – ΟΤΕ (που εκπροσωπεί τις ταξικές δυνάμεις στον όμιλο ΟΤΕ), τις μεθοδεύσεις αυτές στήριξε και η παράταξη των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΟΤΕ, η ΑΣΕ – ΟΤΕ, η οποία υποστήριξε ότι μόνα αρμόδια να κρίνουν ποιος έχει ή όχι το δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάθε συνέδριο είναι τα δικαστήρια και όχι το σώμα του συνεδρίου. Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να καταγγέλλει τις ταξικές δυνάμεις γιατί έθεσαν στο συνέδριο το ζήτημα των διπλοψηφιών! Τελικά, κάτω από την ανυποχώρητη στάση των ταξικών δυνάμεων πάρθηκε απόφαση τόσο η νομιμοποίηση των συνέδρων από το σώμα όσο και για τη διεξαγωγή εκλογών και για το συνέδριο της ΓΣΕΕ σπάζοντας τις μεθοδεύσεις όσων εκπροσωπούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Και σε αυτό το συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, όπως και σε αρκετά προηγούμενα, η ηγεσία της ομοσπονδίας δεν δέχθηκε να συζητηθεί το αίτημα πολλών συνδικάτων του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής να εγγραφούν στη δύναμη της ομοσπονδίας ώστε αυτή να γίνει ουσιαστικά κλαδική. Αρνήθηκε, δηλαδή, να γίνει το αποφασιστικό βήμα ώστε να ενισχυθεί ο βαθμός οργάνωσης των εργαζόμενων σε έναν κλάδο που παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη με εργασιακές σχέσεις γαλέρας. Έκανε για μια ακόμη φορά τη βρώμικη δουλειά για την εργοδοσία.

Τελικά, το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογική διαδικασία από την οποία προέκυψε ως πλειοψηφούσα στο ΔΣ παράταξη η ΠΑΣΚΕ (από τη ΔΑΚΕ που ήταν στο προηγούμενο συνέδριο). Οι ταξικές δυνάμεις αύξησαν τις έδρες τους στο ΔΣ από 2 σε 3 ενώ εξέλεξαν και 1 αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: