Ο βήχας και το τσούξιμο δεν κρύβονται – Ο Καραγεωργόπουλος “απαντά” στην Κατιούσα

Ο αποκλεισμένος εργατοπατέρας κολακεύεται που ασχολούμαστε με τον αποκλεισμό του και μας απαντά σε όλα, πλην της ουσίας.

Δεν προλάβαμε καλά – καλά να αναφερθούμε στη δικαστική απόφαση με την οποία το τρίο Καραγεωργόπουλου – Βασιλόπουλου – Κυριακούλια υφίσταται έξωση από τη διοίκηση της ΟΙΥΕ, και ο πρώτος εξ αυτών αποφάσισε να μας “περιλάβει”, προσπαθώντας με τη γνώριμη τακτική του να αυτοηρωοποιηθεί.

Αρχικά φαντασιώνεται “διαρκή παρακολούθηση των αναρτήσεών” του από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, πράγμα εξαιρετικά γελοίο από άτομο που έχει κατ’ επιλογήν του δημόσιες αναρτήσεις, τουτέστιν αναπαράγονται και διαδίδονται πανεύκολα, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί οποιαδήποτε “παρακολούθηση” από πλευράς ημών ή οποιουδήποτε άλλου.

Αφού βάζει για λίγο τη γνωστή και χιλιοπαιγμένη κασέτα περί “φαιδρής κομματικής προπαγάνδας”, που “αποφεύγει να σχολιάζει” (αλίμονο, μόνο ένα κατεβατό έγραψε), αρνείται πως είναι αληθή τα περί εκδίωξης του ίδιου και των υπολοίπων αναφερόμενων από τη διοίκηση της ΟΙΥΕ, αρνούμενος ωστόσο και να μας διαφωτίσει, γιατί… “δεν έχει καμία απολύτως σημασία αυτή τη στιγμή”. Προφανώς το μόνο που έχει σημασία, είναι η λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια, απευθύνεται ειρωνικά με το “σύντροφοι”  – προσφώνηση αρμόζουσα μόνο σε τελειωμένους δεξιούς, πέφτουμε από τα σύννεφα – σε αποδέκτες που μόνο εκείνος ξέρει ποιοι είναι, λέγοντας πως “πανηγυρίζουν” για το “διορισμό τους” από την αστική δικαιοσύνη. Δεν ξέρουμε τι μυστικά γνωρίζει ο κύριος Καραγεωργόπουλος, και αν ως ατρόμητος που είναι, ετοιμάζεται να ξεμπροστιάσει τη συντακτική ομάδα του περιοδικού ως μέλος της προσωρινής διοίκησης της ΟΙΥΕ. Υποθέτουμε πως απλώς πάνω στην αντι-ΠΑΜΕ φούρια του βλέπει παντού συνδικαλιστές του, ίσως και στον ύπνο του.

Σε ό,τι αφορά το δικό μας κείμενο πάντως, μόνο που κάποιος δε γνωρίζει ελληνικά μπορεί να διακρίνει “πανηγυρισμούς” στα περί διορισμένης διοίκησης.

Προφανώς η λύση στην άθλια κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί μέσα από αποφάσεις αστικών δικαστηρίων και διορισμό διοικήσεων, αλλά μόνο με συνεχή αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους οργάνωση να πετάξουν από πάνω τους τα παράσιτα των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Η σημερινή εξέλιξη απλώς επιβεβαιώνει το μέγεθος της βρωμιάς και της νοθείας όσων παριστάνουν τα θύματα “σταλινικών πρακτικών”, “αποκλεισμών από τραμπούκους του ΠΑΜΕ”, “ταγμάτων εφόδου” και άλλα τέτοια όμορφα.

Δεν μπορεί όμως να τους διακρίνει ούτε στην ανακοίνωση του ίδιου του ΠΑΜΕ, που διευκρινίζει με ακρίβεια για ποιο λόγο συμμετέχει στη διορισμένη διοίκηση, δηλαδή ακριβώς για να εμποδίσει να αλωνίζουν οι κάθε λογής Καραγεωργόπουλοι.

Ακολουθεί λογύδριο συκοφαντιών κατά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που τάχα “χρεοκοπεί” την ΟΙΥΕ, αλλά και το ανέκδοτο της ημέρας, με τον ίδιο να δηλώνει με άκρατη ταπεινοφροσύνη:

Θα συνεχίσω να είμαι ενεργό και αιρετό συνδικαλιστικό στέλεχος με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, θα εξακολουθήσω να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στα συνδικάτα για όσο καιρό η φλόγα της εθελοντικής προσφοράς παραμένει άσβεστη μέσα μου.”

Δεν ξέρουμε πού ακριβώς και με ποιους τρόπους εξελέγη ο κύριος Καραγεωργόπουλος, σύνεδρος μια φορά απέτυχε επανειλημμένα να εκλεγεί στην πρόσφατη απόπειρα των εργατοπατέρων για συνέδριο της ΓΣΕΕ στα μέτρα τους στην Καλαμάτα. 

Θα αναρωτιέστε ίσως για ποιο λόγο δίνουμε σημασία σε έναν εργατοπατέρα που δεν μπορεί να βρει ούτε την ψήφο του σε κορυφαίες υποτίθεται διαδικασίες. Το ζήτημα είναι ότι ο συγκεκριμένος φαίνεται να προαλείφεται για πρόεδρος της ΓΣΕΕ, έστω κι αν η τελευταία γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας οργανισμός με περιορισμένη αξία χρήσης για τα αφεντικά.

Σε κάθε περίπτωση, στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το σκεπτικό του και την ανάρτηση -στην οποία όμως δε χώρεσε ένας απλός σύνδεσμος στο δικό μας κείμενο, για να μπορέσουν να κρίνουν και οι δικοί του ακόλουθοι τι όντως είπαμε και τι όχι. Θα μας “κολάκευε” και εμάς με τη σειρά μας…

Και ολογράφως, για να ολοκληρωθούμε…

Με «κολακεύει» το γεγονός ότι το Katiousa.gr, ένα site στρατευμένο στην υπεράσπιση του ΚΚΕ και του Π.Α.ΜΕ, αφιερώνει χρόνο να παρακολουθεί διαρκώς τις αναρτήσεις μου στο Facebook κάνοντας τακτικό σχολιασμό επ αυτών. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω την ίδια «διαστροφή», απλά αποφεύγω να σχολιάζω φαιδρές κομματικές προπαγάνδες. Η αλήθεια είναι ότι η επίθεση που έχει εξαπολύσει το ΚΚΕ εναντίον μου, απλά συσπειρώνει περισσότερους δημοκράτες συναδέλφους. Συσπειρώνει βεβαίως και το δικό τους κομματικό ακροατήριο που…μάλλον φυλλορροεί και συρρικνώνεται τα χρόνια της κρίσης, διαγιγνώσκοντας αντιπαραγωγικές ιδέες και αναποτελεσματικές πρακτικές στο στρατόπεδο αυτό.
Τώρα επί της ουσίας. Σήμερα ο σχολιασμός του katiousa αφορούσε την απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΟΙΥΕ. Έχουν ένα άρθρο που τιτλοφορείται ως εξής: «Πόδι πήραν από τη Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καραγεωργόπουλος – Βασιλόπουλος και Κυριακούλιας», ενώ αναφέρουν ότι «δεν κατόρθωσαν να πείσουν οι εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ, που είδαν την έξοδο από την προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, μετά τη σωρεία αποδεικτικών στοιχείων για τα όργια παρατυπιών και νοθείας». Δεν είναι αλήθεια αυτό που λένε, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία αυτή τη στιγμή.
Όμως, μια τέτοια προσέγγιση δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι τύποι ούτε που κατάλαβαν τι ακριβώς «παίχτηκε». Αυτό θα το διαπιστώσουν στην πορεία…
Γιατί ακριβώς πανηγυρίζουν οι «σύντροφοι»; Για το «διορισμό» τους από την αστική δικαιοσύνη; Γι’ αυτό πανηγυρίζουν; Για μια Ομοσπονδία «κουφάρι» με τα χρέη να τρέχουν μέρα με τη μέρα πιο γρήγορα και από το κοντέρ της φόρμουλα 1; Για το γεγονός ότι όποιος αναλάβει προσωρινός πρόεδρος, γραμματέας και ταμίας θα έχει φορτωθεί ένα σκασμό οικονομικές υποχρεώσεις, συν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου που θα επιβαρύνει τα σωματεία με τουλάχιστο 100.000€ δαπάνες, αφού οι αντιδημοκρατικές τους ενέργειες χρεωκόπησαν οικονομικά την ΟΙΥΕ;
Η δική μας προσπάθεια ήταν να οδηγηθούμε σε ένα συνέδριο δίχως αποκλεισμούς τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Αν επέτρεπαν να ξεκινήσει το συνέδριο θα διαπίστωναν ότι υπήρχε «χώρος» να ξεπεραστούν όλα τα λογικά αιτήματα και εμπόδια. Και σήμερα θα διαπραγματευόμασταν συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις για τα μέλη μας, όπως συμβαίνει δειλά δειλά σε μια σειρά κλάδους. Δυστυχώς επέλεξαν να δώσουν τη χαριστική βολή και να βάλουν στην εντατική την ιστορικότερη ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα.
Προσωπικά δεν με ζημιώνουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θα συνεχίσω να είμαι ενεργό και αιρετό συνδικαλιστικό στέλεχος με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, θα εξακολουθήσω να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στα συνδικάτα για όσο καιρό η φλόγα της εθελοντικής προσφοράς παραμένει άσβεστη μέσα μου.
Με 2.5 εκατομμύρια ασυνδικάλιστους εργαζόμενους εκεί έξω, πόσο δύσκολος μπορεί να είναι για κάποιους σαν και μας ο συνδικαλισμός της δημιουργίας;
Δεν μπορούν να μας εμποδίσουν. Τους το έχω διαμηνύσει και δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Πέρα απ όλα τα άλλα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, η “αστική δικαιοσύνη” να διερευνήσει πως προέκυψαν αυτά “τα χρέη (της ΟΥΙΕ) που τρέχουν μέρα με τη μέρα πιο γρήγορα και από το κοντέρ της φόρμουλα 1”.
    Καθώς επίσης, από που προκύπτει ότι το συνέδριο μιας εργατικής συνομοσπονδίας μπορεί να αποτιμάται σε 100000 ευρώ?
    Αυτές οι ομολογίες που γίνονται τόσο κυνικά και με τέτοια ευκολία, είναι απόλυτα ενδεικτικές της διαφθοράς που επικρατεί στις τάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, μιας διαφθοράς, που επιχειρείται να γίνει και κοινωνικά αποδεκτή!

Κάντε ένα σχόλιο: