Ο εργοδότης δε συγκινείται για τον εργάτη, αλλά για τις μετοχές και τα κέρδη του – Καμία συγκάλυψη στο εργοδοτικό έγκλημα

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα – Βίντεο του ΕΚ για τον 29χρονο εργάτη Χρήστο Ζορμπά που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο Ήπειρος

Το βράδυ της 6ης Ιουνίου, ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς σκοτώνεται από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο Ήπειρος. Η εργοδοσία είχε το θράσος να μην ενημερώσει την οικογένεια και ούτε καν να δηλώσει άμεσα το εργατικό θανατηφόρο “ατύχημα”, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας και τους αρμόδιους φορείς.

Το ΕΚ Άρτας και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή έξω από τις πύλες του εργοστασίου. Την επόμενη κιόλας μέρα δεκάδες εργάτες από όλους τους κλάδους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά στην πύλη και συμβάλλοντας στην επιτυχία της στάσης εργασίας.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, εκατοντάδες Αρτινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας δικαίωση και τιμωρία για το εργοδοτικό έγκλημα. Μαζί τους ήταν και των μπλοκ των συμβασιούχων στην καθαριότητα και σίτιση του Νοσοκομείου Άρτας, με καθολική απαίτηση την οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Η Λαμπρίνα Σκορίλα, μέλος της Διοίκησης του ΕΚ Άρτας, είπε μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση.

Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη φτώχεια, τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης. Καμαρώνουν πάνω στις θυσίες των χιλιάδων εργατών σε εργοστάσια και τόπους δουλειάς. Και εκεί συγκινούνται. Όχι για τον ανώνυμο εργάτη, αλλά για το αποτέλεσμα των μετοχών τους.

Για να κλείσει εμφανώς συγκινημένη, με στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος και τον αποχαιρετάμε, με ένα ποίημα του Μπρεχτ.

Όμως στην άκρια της πόλης βρίσκεται η φάμπρικα
που κόκκαλα αλέθει η ματωμένη γεννήτρα της υπεραξίας

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Κάθε μέρα στην Ελλάδα γίνονται 20 εργατικά “ατυχήματα”
Αυτή την εβδομάδα 4 εργάτες σκοτώθηκαν στο χώρο δουλειάς τους.
Εγκλήματα με τη σφραγίδα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων
Κανένας φόβος, καμία υποταγή.
Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.
Οργανώσου στο Σωματείο σου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: