Να απελευθερωθεί ο συνάδελφός μας – Κηρύσσουμε στάση εργασίας

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής, ο γγ του Συλλόγου Υπαλλήλων τέως Υπ. Ανάπτυξης (τομείς Ενέργειας και Βιομηχανίας) Μίλτος Κοτζάμπασης. Ο Σύλλογος απαντά με τρίωρη στάση εργασίας

Τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα στις 9 Ιούλη, δηλαδή την ημέρα ψήφισης του νόμου που θέλει να βάλει την οργανωμένη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση στο γύψο, δώσανε μια ακόμα απάντηση για το πού προορίζει να βάλει ο λαός τέτοια νομοθετήματα: στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας.

Στη σκακιέρα της κατά τα άλλα καταργημένης ταξικής πάλης που σύμφωνα με τα δηλητηριώδη παπαγαλάκια “δεν βοηθάει σε τίποτα” και “τίποτα δεν αλλάζει”, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να προχωρήσει στην γνωστή κίνηση: προβοκάτσια και καταστολή. Και θα πετύχαινε ίσως η κίνηση, αν δεν έβρισκαν όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι μπροστά τους το ΠΑΜΕ που ανασυντάχθηκε, “στέγασε” προσωρινά και άλλους διαδηλωτές και παρέμεινε στο σημείο, ακυρώνοντας και αυτήν την απόπειρα επίδειξης ισχύος.

Κομμάτι της προβοκάτσιας και της καταστολής ήταν και οι τυχαίες συλλήψεις «στο σωρό» 9 διαδηλωτών που τα ετερόκλητα στοιχεία τους (ηλικία, πολιτικός χώρος, ιδιότητα κλπ) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ενιαίο βαρύ κατηγορητήριο που το αστικό κράτος θέλει να τους φορτώσει. Αποκαλύπτεται έτσι  ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του αντιδραστικού νομοθετήματος, δηλαδή η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο φόβος και η τρομοκρατία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων τέως Υπ. Ανάπτυξης (τομείς Ενέργειας και Βιομηχανίας) Μίλτος Κοτζάμπασης, μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Σύλλογος αλλά και η Ομοσπονδία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι σε αναβρασμό, και στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που διοργανώνει, κήρυξε για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας (9:30 με 12:30) και μαζική παράσταση των εργαζομένων στην απολογία του συναδέλφου τους που είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο κτίριο 9, αίθουσα Η’ των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας είναι το ακόλουθο:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
τέως ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 13-07-2020
Συναδέλφισσσες και συνάδελφοι

Μετά και την παραπομπή στον ανακριτή του συναδέλφου Μιλτιάδη Κοτζάμπαση, γενικού γραμματέα του “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ τ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -ΤΟΜΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”, κηρύσσουμε στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου από της 9.30 έως της 12.30, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης για την άδικη σύλληψή του, στο μεγάλο συλλαλητήριο της 09/07/2020.

Η προβοκάτσια που στήθηκε είχε στόχο τη διάλυση του πολύ μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας που έγινε κατά του νόμου της πάταξης των κινητοποιήσεων και της φίμωσης κάθε φωνής των εργαζομένων.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του γραμματέα και συναδέλφου μας. Ζητάμε την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο για την απελευθέρωση και την ακύρωση των όποιων κατηγοριών του προσάπτουν.

Ενημερώνουμε τους συνάδελφους οι οποίοι επιθυμούν να υποστηρίξουν τον συνάδελφο Μιλτιάδη Κοτζάμπαση, ότι απολογείται σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στις 10:30 στο κτίριο 9, αίθουσα Η’ των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Αχιλλέας Σουγκάκης
Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πίττας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: