Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα που τσάκισε τον εργοδοτικό τραμπουκισμό στα MarketIn

Άνοδος σε ψήφους και ποσοστά για το ΠΑΜΕ στο σωματείο Εμποροϋπαλλήλων στα Γιάννενα, ως έμπρακτη επιβράβευση της ανυποχώρητης στάσης του στο πλευρό των εργαζομένων, απέναντι σε κρούσματα ανοιχτής εργοδοτικής τρομοκρατίας, όπως πριν λίγο καιρό στο MARKET IN.

Θυμάστε τους εργοδοτικούς τραμπούκους στα Γιάννενα έξω από το MarketIn, ανάμεσά τους και μπράβος του Μαρινάκη, που πήγαν για μαλλί προσπαθώντας να τσακίσουν την απεργία και βγήκαν κουρεμένοι (και δαρμένοι) από την περιφρούρηση; Αν όχι, δεν έχει και τόση σημασία, φτάνει που το θυμούνται καλά οι εργαζόμενοι της ηπειρώτικής πόλης, που ανέδειξαν το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά πρώτη δύναμη στο σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, με αύξηση μάλιστα τόσο της συμμετοχής κατά 26,4%, όσο και της στήριξης του ψηφοδελτίου κατά 30%.

Αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενοι περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους το συνεπές ταξικό κίνημα, που πρωτοστατεί εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις στην πόλη τωρινές και παλιότερες, έχοντας πετύχει μεταξύ άλλων την ανάκληση 17 απολύσεων στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης. Παράλληλα, πέρα από τη συνδικαλιστική δράση, το ΠΑΜΕ έχει να επιδείξει και σημαντικό κοινωνικό έργο, με τη διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές όλων των βαθμίδων, αλλά και τον αγώνα του κατά των πλειστηριασμών. Το παράδειγμα τον Ιωαννίνων είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα του τι μπορεί να πετύχει η αταλάντευτη προσήλωση στα δίκια των εργαζομένων, κόντρα σε απειλές και εργοδοτική τρομοκρατία. Κι ας συνεχίσουν τα σκυλιά των αφεντικών ν’αλυχτάνε, πριν ξαναγίνουν ρεζίλι των σκυλιών…

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: