Λυκόβρυση-Πεύκη: Ο δήμαρχος έστειλε περιπολικό στο σπίτι εργαζόμενου που ζήτησε αναρρωτική!

Περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του, σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, φώναζε το όνομά του από τα μεγάφωνα, του ζητούσε να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντάς τον, και του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου κατ’ εντολή του δημάρχου.

Τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο, «για το απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζόμενου στο Πράσινο».

Οπως αναφέρει, στις 16/2 «περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του συναδέλφου, σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού, ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντάς τον, του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου κατ’ εντολή του δημάρχου και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας. Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια μέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία για την επόμενη. Προς τιμήν του, ζήτησε γραπτή εντολή, και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε».

Το πρωτοφανές περιστατικό, σημειώνει το Σωματείο, δεν είναι το μόνο, καθώς ο ίδιος αντιδήμαρχος στις 18 και 19 Φλεβάρη «απαιτούσε από τους συναδέλφους που εργάζονται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να ανέβουν στο γερανοφόρο όχημα του δήμου και να κλαδέψουν δέντρα, κάτι που σαφώς δεν προβλέπεται, ζητούσε δηλαδή από προσωπικό που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα». Την ίδια ώρα, η υπηρεσία περιβάλλοντος του δήμου τις μέρες της κακοκαιρίας «έστελνε με SMS βάρδιες σε εργαζόμενους, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και τις 64 ώρες συνεχόμενης εργασίας», με ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα ύπνου…

Το Σωματείο επισημαίνει πως «η λειτουργία του δήμου μας ως επιχείρησης και ο προσανατολισμός στις εργολαβίες από τις δημοτικές αρχές (…) έχουν οδηγήσει στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών του και στην αδυναμία να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών». Και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση, ούτε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: