Κλείνει ο ρ/σ “Sport 24”, στον αέρα δεκάδες εργαζόμενοι! – ΠΑΜΕ ΜΜΕ: “Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις!”

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου&ΜΜΕ: “Η αναγκαστική παύση των αθλητικών εκδηλώσεων ήταν απλώς το πρόσχημα…”

Όπως έγινε γνωστό, ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός Sport24 παύει οριστικά σήμερα τα μεσάνυχτα τη λειτουργία του. Η απόφαση είχε αρχίσει να κυκλοφορεί από νωρίς στη δημοσιογραφική πιάτσα, για να ανακοινωθεί επισήμως από τον διευθυντή του σταθμού στον αέρα. Η αναγκαστική διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη, λόγω κορονοϊού, δεν είναι παρά μόνο το πρόσχημα, όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή του, όπου καταγγέλλει τις απολύσεις και ζητά να παρθούν άμεσα πίσω., ενώ υπογραμμίζει πως αυτή μπορεί να είναι η πρώτη από πολλές αντίστοιχες κινήσεις που μπορεί να δούμε στο χώρο, το επόμενο διάστημα, με τους εργαζόμενους να καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής.

«Αιφνιδιαστικά, κυριολεκτικά στον αέρα, ανακοινώθηκε από την εργοδοσία του Ομίλου “24 Media”, η οριστική παύση λειτουργίας του ραδιοφωνικού Σταθμού “Sport 24”, με πρόσχημα την παύση των αθλητικών εκδηλώσεων. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν, χωρίς να τους γνωστοποιηθεί αν η καταβολή αφορά αποζημιώσεις ή τυχόν άλλες οφειλές μισθοδοσίας. Η αντεργατική αυτή ενέργεια αφήνει 35 εργαζόμενους στο δρόμο, ενώ η πανδημία κορυφώνεται.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυθέντες εργαζόμενους καταδικάζοντας την αντεργατική ενέργεια της εργοδοσίας “24 Media”. Καταγγέλλει την εργοδοσία και καλεί άμεσα τις Ενώσεις όλες οι Ενώσεις του Κλάδου να απαιτήσουν την ακύρωση των απολύσεων τώρα, παρεμβαίνοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο τόσο προς την εργοδοσία, όσο και προς το υπουργείο Εργασίας που ως τώρα μόνο αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεξεργάζεται.

Σε κάθε άλλη περίπτωση μένει ανοιχτός ο δρόμος σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ που είτε κατέχουν αποκλειστικά μέσα αθλητικού περιεχόμενου είτε διατηρούν αθλητικά τμήματα, είτε και άλλου περιεχομένου Μέσα Ενημέρωσης, να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα ΜΜΕ.

Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή! Τώρα είναι η ώρα για αντίσταση και αντεπίθεση με συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του, τα στόματά μας πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή! Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυθέντες συναδέλφους.

Αρκετά πληρώσαμε τις κρίσεις και τη σαπίλα του συστήματός τους που νοιάζεται αποκλειστικά για κέρδη του κεφαλαίου! Τώρα έχουμε πείρα. Σε εμάς επέβαλαν να πληρώσουμε την προηγούμενη 10ετή οικονομική κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και τη νέα που είναι εδώ. Ετοιμότητα, οργάνωση, αντίσταση, δράση για το δίκιο μας για τη ζωή μας!»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: