Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! – Υποδεχόμαστε αγωνιστικά και διαδηλώνουμε με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και θα συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα, ενώ τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία – Οι προσυγκεντρώσεις

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, δίνοντας απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας και θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και θα συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα, ενώ τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αναχώρησαν για την Αθήνα, με λεωφορεία, από τους τόπους διαμονής τους. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έφυγαν λεωφορεία από τη Λαμία και τη Χαλκίδα.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσουν επίσης από τις εξής περιοχές της Αττικής: Ανω Λιόσια (9.15 π.μ., τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο), Μενίδι (9.20 π.μ., πλατεία Καράβου) και Κόκκινος Μύλος (9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία).

Εκεί, σωματεία και φορείς της Αττικής θα τους υποδεχτούν με τέσσερις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις (βλέπε στο τέλος), από την Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσει η κινητοποίηση και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, απ’ όπου θα περάσει η πορεία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου έχει καλέσει τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες να είναι παρόντες στη Βουλή, με σκοπό να συναντήσουν αντιπροσωπεία τους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, οι επαγγελματίες τόσο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ όσο και στη Λάρυμνα θα κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά σήμερα Σάββατο παίρνοντας θέση στο πλευρό των εργαζομένων.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει φτάσει και στα σχολεία, στους μαθητές και τα Συμβούλιά τους, στους Συλλόγους Γονέων, ώστε να δώσουν το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, που βιώνει τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς», τονίζουν σε ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις – καλέσματα το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Οι προσυγκεντρώσεις

Ομόνοια: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Φαρμάκου, των Τροφίμων – Ποτών, του Τύπου – Χάρτου, του Ιματισμού – Δέρματος, το Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής, το Συνδικάτο χημικής Βιομηχανίας Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, μαζικοί φορείς από την Α’ Αθήνας και το Γαλάτσι, Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τα κλαδικά Σωματεία των Συνταξιούχων.

Πλατεία Κλαυθμώνος: Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία στον Τουρισμό – επισιτισμό, Ομοσπονδία και Ένωση Λογιστών Αττικής, Κλαδικό και επιχειρησιακά σωματεία στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα της Αττικής, Ιδιωτικοί υπάλληλοι Αθήνας και Πειραιά, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Σωματεία Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, Σωματεία από τον χώρο του Θεάματος Ακροάματος, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μαζικοί φορείς του Νότιου  και του Βόρεια Τομέα της Αθήνας.

Παλιά Βουλή: Σωματεία των ΟΤΑ, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σωματεία της Δημόσιας Διοίκησης, η ΟΕΝΓΕ, σωματεία εργαζομένων στη Δημόσια και την Ιδιωτική Υγεία, στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, η επιτροπή αγώνα δικηγόρων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής καθώς και μαζικοί φορείς του Ανατολικού τομέα της Αττικής και της περιοχής των Μεσογείων.

Σύνταγμα: Ομοσπονδία Οικοδόμων και συνδικάτα των Κατασκευών, το ΣΕΤΗΠ και επιχειρησιακά σωματεία των Τηλεπικοινωνιών, το σωματείο των ταχυμεταφορών, τα ναυτεργατικά σωματεία και εργαζόμενοι από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, μαζικοί φορείς του Πειραιά, της δυτικής Αθήνας και της δυτικής Αττικής και φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: