«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» – Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, με την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των Συνδικάτων της Αττικής. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους.

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση της εταιρείας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να παλεύουν για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου τους.

Με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους, βρέθηκαν εργαζόμενοι και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης. Ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Γιάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Μουλκιώτης και από το ΜεΡΑ 25 η Αγγελική Αδαμοπούλου και η Μαρία Απατζίδη. Επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές στις Διοικήσεις δεκάδων Σωματείων.

Περισσότερα δείτε στο πλούσιο ρεπορτάζ του 902.gr:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: