Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Στιγμιότυπα από τη μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

Όπως το – αστικό – κράτος έχει συνέχεια, με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίζει και να βαθαίνει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έτσι έχουν συνέχεια και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα, που εν προκειμένω παίρνει τη μορφή “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου, το οποίο στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε όρθιο από τα ελάχιστα κεκτημένα των εργαζομένων που είχαν απομείνει.

Μια πρώτη, δυναμική απάντηση δίνουν αυτή την ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία στο υπουργείο εργασίας, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα συγκέντρωση στα Προπύλαια. Εκεί χαιρέτισε ο Χάρης Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, προαναγγέλοντας απεργία της συνδικαλιστικής οργάνωσης για τις 24 Σεπτέμβρη, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό-Ξενοδοχεία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επερχόμενης απεργίας.

Ανάμεσα στα πολλά στιγμιότυπα, τα οποία καταγράψαμε κι εμείς στο φακό, ξεχώρισε ο σχηματισμός του συνθήματος “Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα” με μπλουζάκια ομάδας διαδηλωτών, όπως κι ένα θεατρικό δρώμενο του ΠΑΜΕ, που σατιρίζει ουσιαστικά τη μετατροπή του Υπουργείο Εργασίας και επίσημα σχεδόν σε υπουργείο εργοδοσίας.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι η ίδια η απεργία της Τρίτης, που μπορεί να γίνει εφαλτήριο ματαίωσης των κυβερνητικών σχεδίων, που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά σε σύγχρονους σκλάβους, με απόλυτη θεσμική κάλυψη.

“Δέσποινα ιλάσθητι ταις αμαρτίαις υμών των κομμουνιστών”.

 

Τυχαία μπάντα στην Κλαυθμώνος αποκτά απροσδόκητο κοινό

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: