Κατήφορος δίχως πάτο για τη διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης – Αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο ΠΑΜΕ για σύσκεψη

Η διοίκηση του ΕΚ έδειξε για άλλη μια φορά τον ρόλο της και τη μικροπρέπειά της, κρατώντας κλειστή την αίθουσα συνεδριάσεων, που είχε ζητήσει το ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση σύσκεψης. Είναι γελασμένη όμως αν νομίζει ότι έτσι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη της πάλης

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ…ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ

Η παρέα που ονομάζεται Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) έχει εδώ και χρόνια μετατρέψει αυτή την σημαντική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση σε ένα άνευρο οργανισμό, προώθησης της αντεργατικής πολιτικής και απαξίωσης του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Μακριά από τις ανάγκες της εργατικής τάξης εδώ και χρόνια, διαστρεβλώνει τον ρόλο και την αποστολή του Εργατικού Κέντρου, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σαν «κοινό» και τους καλεί να συμμετάσχουν σε προγράμματα της (ΙΝΕ – ΓΣΕΕ) με στόχο τον εξωραϊσμό των αντεργατικών ρυθμίσεων και της πολιτικής της Ε.Ε.

Ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου δεν είναι να εξηγεί την αντεργατική νομοθεσία, την αντιασφαλιστική πολιτική και να συμβουλεύει πώς θα γίνονται τα βιογραφικά καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας. Σε αυτό επιδίδεται εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης δημιουργώντας μάλιστα μια βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων, με νέους που συμμετέχουν σε αυτά τα (επιδοτούμενα από την Ε.Ε.) προγράμματα και τους εμπλέκει στα καλπονοθευτικά του παιχνίδια.

Η διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης αρνείται πεισματικά να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη της εργατικής τάξης και πολεμάει μετά βδελυγμίας και με ποινικές διώξεις τις δυνάμεις του εργατικού – ταξικού κινήματος, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Την μνησικακία και την μικροπρέπειά της το έδειξε άλλη μια φορά την περασμένη Τρίτη 21 Ιανουαρίου, όταν κράτησε κλειστή την αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, και ενώ είχε ζητηθεί μέρες πριν ο χώρος με αίτημα που έκαναν οι ταξικές δυνάμεις, για να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ΠΑΜΕ με θέμα τη «νέα αντιασφαλιστική επίθεση και η οργάνωση του εργατικού αγώνα».

Η διοίκηση του ΕΚ είναι σύμμαχος της κυβερνητικής πολιτικής ως συνέχειας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό βάζει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, παραδίδοντάς την σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι γελασμένοι οι θιασώτες της κυρίαρχης – αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής, του τυχοδιωκτισμού και της ιδιοτέλειας, αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν το ΠΑΜΕ και την προσπάθειά του να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων. Η απάντηση δόθηκε στην ίδια στη σάλα του Εργατικού Κέντρου, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη κι έγινε πλούσια συζήτηση συνδικαλιστών κι εργαζομένων βάζοντας στόχους για το επόμενο διάστημα, με κύριο την οργάνωση απεργίας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο – τερατούργημα για την κοινωνική ασφάλιση.

Εικόνα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του ΕΚ

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που δρα σαν δούρειος ίππος στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνοντας εργοδοσία και κεφάλαιο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους. Αυτό το είδαμε και με την περίπτωση του «jumbo», όπου έμεινε σε μια νωχελική ανακοίνωση, ίσα – ίσα να βγει από την υποχρέωση, χωρίς να ανακοινώσει πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, απεργία, αγώνες, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις και σε γραμμή αντεπίθεσης κόντρα στα ψέματα και στην «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλλουν με το δόγμα «νόμος» και «τάξη». Η οργάνωση του εργατικού αγώνα γίνεται με μέτωπο στον ρεφορμισμό για την αναζωογόνηση και την ανασύνταξή του σε ταξική κατεύθυνση.

Καμιά παραίτηση. Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, να αποκτήσουν κοινό βηματισμό, να μπουν στην πάλη δραστήρια και μαχητικά. Αλλάζουμε δραστικά τους συσχετισμούς δύναμης στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πετάμε απέξω την σαπίλα, οργανώνουμε την αντεπίθεση.

Στα χέρια των εργαζομένων η δύναμη, στην ταξική πάλη η προοπτική.

Σαββίδης Παναγιώτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: