Καταγγελία ΣΕΤΗΠ: Η Teleperformance ως “Big Brother, εισαγγελέας και αστυνομικός μαζί”!

Η Teleperfomance απαιτεί από τον εργαζόμενο να έχει κάμερα σπίτι του, να εξαφανίσει την οικογένειά του για να μην τον αποσπά και να μπορεί η ίδια να μπουκάρει ανά πάσα στιγμή στον χώρο του, για… επιθεώρηση!

TeleperformanceBig Brother, εισαγγελέας και αστυνομικός μαζί!

Ξεπέρασε κάθε όριο αυτή την φορά η εργοδοσία! Με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών φέρνει μια κατάπτυστη τροποποιητική σύμβαση για την τηλε-εργασία, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

•H εταιρεία μπορεί να ζητήσει να βάλει ο εργαζόμενος κάμερα στον υπολογιστή του και να την ανοίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή για να ελεγχθεί αν κάνει σωστά τη δουλειά του και αν προστατεύονται τα δεδομένα πελατών από υποκλοπέςΈχουν  το θράσος να θεωρούν τους εργαζόμενους κλέφτες! Μόνο που θα θυμίσουμε ότι αυτοί που κάνουν βόλτα από τη μία επιχείρηση του κλάδου στην άλλη, παίρνοντας και προίκα μαζί τους τα πελατολόγια και όλα τα δεδομένα των συνδρομητών, δεν είναι οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης αλλά τα ίδια τα στελέχη της!

•Να έχει το δικαίωμα εκπρόσωπος της εταιρείας να μπουκάρει στο σπίτι μας για να κάνει επιθεώρηση. Μετά τις κάμερες, που θέλουν να κάνουν το σπίτι μας Big Brother, η εργοδοσία τώρα και σε ρόλο αστυνομικού και εισαγγελέα μαζί, ζητάει να μπαίνει στα σπίτια μας να κάνει ελέγχους για να τσεκάρει αν το σπίτι μας είναι όπως το θέλει για δουλειά. Το λέμε απλά και καθαρά! Το σπίτι μας είναι ιδιωτικός χώρος. Εδώ ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να μην τολμήσει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της εταιρείας να πατήσει το πόδι του!

•Ο εργαζόμενος με κάποιο μαγικό τρόπο θα πρέπει να «εξαφανίσει» τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του ώστε να μην ακούγονται θόρυβοιΜας λένε δηλαδή να φιμώσουμε τα παιδιά μας, να να κλειδαμπαρώσουμε την οικογένειά μας, μην και ακουστεί κανένας θόρυβος και χαλάσει το image της εταιρείας.. Μάλλον νομίζουν ότι κι εμείς μένουμε στις βίλες που κατοικούν οι διευθυντές και οι μέτοχοι με τα 50 δωμάτια, τα 22 wc και το play room που θα μετατρέψουμε σε γραφείο εργασίας!

•Ο εργαζόμενος θα πρέπει να πληρώσει το κόστος λειτουργίας (ρεύμα, σύνδεση στο ίντερνετ), από την τσέπη του… επειδή παίρνει bonus άρα είναι προνομιούχος! Δεν φτάνει που δεν παρέχεται καμία υλικοτεχνική υποδομή με ευθύνη της εταιρείας, έρχονται τώρα να κάνουν κουμάντο και στο πορτοφόλι μας διαθέτοντας το μισθό μας για να βγει η δική τους δουλειά!

Όχι δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Teleperformance. Το «best place to work» όπως έχει βαφτίσει η ίδια η εταιρεία τον εαυτό της, ηχεί τουλάχιστον σαν ανέκδοτο στα αυτιά των χιλιάδων εργαζόμενων που δουλεύουν κάθε μέρα κάτω από απίστευτες συνθήκες πίεσης και εντατικοποιήσης για να αυξάνεται η κερδοφορία της επιχείρησης. Είναι εξοργιστικό  να θεωρούνται οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι και υπαίτιοι της προστασίας των δεδομένων των πελατών και με αυτό το πρόσχημα να παραβιάζονται οι ίδιες οι ζωές τους από την εργοδοσίαΞεκαθαρίζουμε πως το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην εργοδοσία και στους παρατρεχάμενούς της να εισβάλλουν με το έτσι θέλω.

Είναι εξοργιστικό να είναι τόσες χιλιάδες εργαζόμενοι όμηροι της ανασφάλειας με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και η «φιλεύσπλαχνη» εργοδοσία, όχι μόνο να μην  τους κάνει όλους αορίστου χρόνου αλλά να τους ζητάει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να εργαστούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Η αθλιότητά τους ξεπερνάει κάθε όριο. Να θυμίσουμε ότι η Teleperformance έχει πάρει έργο του ΕΟΔΥ και έχει βάλει ανειδίκευτους εθελοντές να απαντάνε και να δίνουν συμβουλές για την πανδημία! Όλες αυτές οι ενέργειες της εργοδοσίας όμως βρίσκουν έρεισμα και πάτημα πάνω στο ήδη διαμορφωμένο αντεργατικό οπλοστάσιο για το οποίο έχουν βαρύτατες ευθύνες, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλες οι προηγούμενες. Πολύ περισσότερο τώρα εν μέσω πανδημίας και με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το εργοδοτικό ξεσάλωμα για το οποίο έχουν πάρει το πράσινο φως. Κριτήριο για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η συνέχιση της κερδοφορίας τους με κάθε τρόπο.

Κριτήριο όμως για εμάς είναι οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Κυρίαρχο για εμάς αυτή την στιγμή είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων και των οικογενειών μας. Κριτήριο μας η θωράκιση της δημόσιας υγείας, η στήριξη των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της πανδημίας.

Απαιτούμε:

-Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
-Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας
-Επαρκή μετρά προστασίας γιατρών και ασθενών
-Άνοιγμα όλων των ΜΕΘ
-Να παρθούν πίσω τις απαράδεκτες τροποποιητικές συμβάσεις με τους όρους της τηλεεργασίας
-Η τηλεργασία να ισχύει μόνο για την περίοδο της πανδημίας.
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τη υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων του κλάδου
-Καμία απόλυση-Καμία λήξη σύμβασης. Να γίνουν εδώ και τώρα όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Καμία άδεια άνευ αποδοχών, καμία μέρα κανονικής άδειας χαμένη

7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής δράσης για την Υγεία

Σπάμε τη σιωπή μας

Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή

Μένουμε δυνατοί αλλά όχι σιωπηλοί

Πηγή: PameHellas.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: