Κ. Πελετίδης: Τιμούμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Φέτος συμπληρώνονται 132 Χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, την Μέρα που η Παγκόσμια Εργατική τάξη τιμά τους Ήρωες της. Τιμούμε τον Μάη του ’36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα νέα κυβερνητικά παραμύθια για το ”τέλος των μνημονίων” και τη ”δίκαιη ανάπτυξη”, βρίσκει την εργατική τάξη της πόλης μας, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.

Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.

Στην πόλη μας το πρώτο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ανεργία, που έχει εγκατασταθεί σε κάθε λαϊκό σπίτι ενώ οι άνεργοι ξεπερνούν με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις 34.000.

Η φτώχεια βασανίζει καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά, με 14.000 οικογένειες να ζουν από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς και ημερομίσθια.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε με τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες, να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Θα σταθούμε στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στην αυριανή Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης και τα Συνδικάτα τους, στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί, για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Να μην μετατραπεί το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε πολεμικό ορμητήριο.

Να κλείσουν οι βάσεις.

Μεγαλύτερη τιμή στους ήρωες της εργατικής τάξης είναι η αγωνιστική απάντηση στα μέτρα και αντίμετρα της κυβέρνησης, στα έργα και τις ημέρες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι ο οργανωμένος αγώνας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: