Ικαριά, Ικαριά, Κόκκινη Πρωτομαγιά: «Η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός» (ΦΩΤΟ+AUDIO)

«…Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού…Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Όπλο μας η αλληλεγγύη και το δίκιο της τάξης μας….»

Κόκκινη από το αίμα των δολοφονημένων εργατών του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης τον Μάη του ’36, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής, των στρατιών ηρώων της εργατικής τάξης…

Με κεντρικό σύνθημα «Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μη πληρώσει ξανά η εργατική τάξη» πραγματοποιήθηκαν στην Ικαρία συμβολικές εκδηλώσεις, τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα, για την φετινή εργατική Πρωτομαγιά.

Στο Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο: Η Κατερίνα Χατζηαργυρίου, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων παρουσίασε μικρό ιστορικό – αφιέρωμα από το χρονικό της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανή, την 1 Μάη ’44 από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Στη συνέχεια ο Φανούρης Καρούτσος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «…Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού  Η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός… Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Όπλο μας η αλληλεγγύη και το δίκιο της τάξης μας….».

Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο και η συγκέντρωση έκλεισε με τη «Διεθνή», τραγούδι που ενώνει τους εργάτες όλου του κόσμου. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων, των οικοδόμων, των γυναικών κ.α.

Στο Γ. Νοσοκομείο Ικαρίας: Παρέμβαση στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας έκανε, εκ μέρους της διοίκησης του Ε.Κ. Σάμου,  ο Αποστόλης Δημόπουλος όπου τόνισε ότι: «ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις…».

Στις πλατείες Αγίου Κηρύκου και Αγίου Δημητρίου Ραχών: Ακούστηκαν από μεγαφωνικές εργατικά τραγούδια και  εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους μοίρασαν πρωτομαγιάτικες ανακοινώσεις στέλνοντας μήνυμα: «Μένουμε δυνατοί, δε μένουμε σιωπηλοί».

Με αφορμή τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την προηγούμενη μέρα είχαν παραχωρήσει συνέντευξη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8fm και την Σοφία Σιδηροπούλου, η Κατερίνα Χατζηαργυρίου, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων…

…και ο Φανούρης Καρούτσος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: