Η εργοδοσία των Praktiker ξήλωσε το κουδούνι της εισόδου για να μην την ενοχλήσουν οι εργάτες!

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα Praktiker: “Τα δικαιώματά μας και η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν σε καραντίνα”

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το επιχειρησιακό Σωματείο στα Praktiker, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, μετά την προκλητική της ανακοίνωση όπου έκανε λόγο για “αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης”, όσο διαρκεί η πανδημία…

Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, τα στελέχη της εργοδοσίας κρύφτηκαν και φρόντισαν να καλέσουν την Αστυνομία, αφού πρώτα ξήλωσαν και το κουδούνι της εισόδου, για να μην τους ενοχλήσουν οι εργαζόμενοι!

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν επίσης τα εξής:

«Διερωτόμαστε ακόμα και σήμερα, αν παραμένει θέση της εταιρείας ότι η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας δεν μπορεί να παρεμβαίνει με φυσική παρουσία μέσα στα καταστήματα σε συνθήκες πανδημίας. Αναρωτιόμαστε: Αν στο αίτημά μας για συνάντηση κρύβεται και δεν εμφανίζεται, αλήθεια τι κρύβει; Τι μέτρα άραγε παίρνει στο e-shορ και στα υπόλοιπα καταστήματα για την υγιεινή των εργαζομένων; Ή μήπως για αυτό ακριβώς μας αποφεύγει; Λόγω ανυπαρξίας απαραίτητων μέτρων εν μέσω σοβαρής πανδημίας, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι και  να παραμένουν υγιείς και ασφαλείς.

Για άλλη μια φορά διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: Η δράση των σωματείων και η υγεία των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Απαιτούμε τώρα η εταιρεία με ανακοίνωσή της να ανακαλέσει τη θέση της περί αναστολής λειτουργίας των Σωματείων και των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, που δεν απορρέει από καμία νομοθετική διάταξη, εκτός και αν ανέλαβε το ρόλο του “λαγού” και έχει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση κάτι τέτοιο ετοιμάζει.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα».

Με πληροφορίες και φωτό από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: