Για πρώτη φορά – Πρώτη δύναμη η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Αυτή η ανοδική πορεία σε συνθήκες αυξημένης μαζικοποίησης και έντονης διαπάλης με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στοn ΣΥΡΙΖΑ και στο οπορτουνιστικό ρεύμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας των δυνάμεων για πραγματική οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και για ζωντανές γενικές συνελεύσεις.

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αναδείχθηκε η ΕΣΑΚ, για πρώτη φορά μάλιστα, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε ψήφους (από 502 το 2018 σε 665 ψήφους το 2021), αντιστοιχώντας σε ποσοστό 33,1% και στην εκλογή 7 αντιπροσώπων από 5 για το ΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑΚ, «αυτή η ανοδική πορεία σε συνθήκες αυξημένης μαζικοποίησης και έντονης διαπάλης με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στοn ΣΥΡΙΖΑ και στο οπορτουνιστικό ρεύμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας των δυνάμεων για πραγματική οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και για ζωντανές γενικές συνελεύσεις. Για οργάνωση του αγώνα που να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ και όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ δεσμεύονται ότι τώρα, από καλύτερες θέσεις, θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να οργανωθεί ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και να προσδιορισθεί, καταστατικά, με μεγαλύτερη σαφήνεια ο χώρος ευθύνης του Σωματείου στους κλάδους των Κατασκευών και των Επιστημονικών Τεχνικών Υπηρεσιών».

Τέλος, η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τους φίλους της που συνέβαλαν στη μεγάλη άνοδο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: